Живковић: На изборе треба изаћи, видећемо…

БЕОГРАД: Председник Нове странке Зоран Живковић изјавио је данас да „на изборе треба изаћи ако се још мало поправи ово стање“, али је додао да ће коначну одлуку о томе да ли ће ова странка учествовати на изборима донети Конференција странке када избори буду расписани.
zoran zivkovic
Фото: Танјуг/ Бојан Стекић

„Нису то велике промене, нисмо ми постали демократска земља, нису створени ни близу нормални услови за одржавање избора, али ако пустимо да то прође без нашег учешћа, без учешћа свих који желе бољу, нормалну Србију коју ће поштовати, једино је сигурно да се осигурава још један мандат Вучићу“, рекао је Живковић на конференцији за новинаре, у Скупштини Србије.

Он је додао да председник Србије Александар Вучић неће ни да се постиди, нити да схвати да је погрешио.

„Биће супер задовољан ако му се то допусти. Морамо да му пружимо отпор“, оценио је Живковић.

Он је рекао да „треба ући у борбу“ и додао да је то једногласан став и Председништва Нове странке.

Према његовим речима, људи треба да размисле да ли је боље бежати од зла па му допустити да потпуно влада или се борити са тим злом, као што су се против тог зла борили храбри људи у деведестим годинама, па и побеђивали“.

Он је „у то име честитао свим правим демократама празник - 30 година од оснивања Демократске странке“.

Упитан да ли би Телеком Србија требало да покаже уговоре које има са другим каналима, Живковић је одговорио да „Телеком мора да покаже све своје уговоре“.

„Они не раде никакав посао који је везан за сектор безбедности па да могу неке од тих ствари да буду стављене под статус државне тајне или нечег другог“, рекао је Живковић.

Он је указао на то да Телеком не може да се назове уобичајним учесником на тржишту, јер је то државна фирма која има монополски положај у многим стварима.

„Пошто је државна то значи да је и народна, а то значи да грађани преко јавности, новинара, преко људи из опозиције и неких института морају да знају како се троши тај новац.То значи да мора да се зна и сваки уговор и то колико Телеком плаћа Пинку, Хепију и зашто је одбио да направи уговор са компанијом која је власник телевизије Н1“, оценио је он.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести