Зобеница на затварњу АЕР-а: Видимо се на регионалном бизнис форуму

НОВИ САД: Летња академија Скупштине европских региона (АЕР), чији је домаћин други пут била Аутономна Покрајина Војводина, свечано је јуче затворена у Новом Саду, а потпредседник покрајинске скупштине Дамир Зобеница оценио је да је "она била изузетно успешна“.
zobenica
Фото: skupstinavojvodine.gov.rs

С једне стране, био је успешан формални део, а с друге стране практичан део Академије, где се стотинак учесника кроз разна предавања упознао међу собом. Било је предавања на разне теме, од еколошких, преко политичких до оних оних које се тичу европских избора и онога што ће уследити после њих, објаснио је Зобеница.

Као веома важну информацију, истакао је то што су овогодишњу Летњу академију Скупштине европских региона искористили да позову све учеснике на други Регионални бизнис форум, који ће бити одржан у октобру у Новом Саду.

Познато је да на Летњу академију, уз младе из сваког региона, долази и једна одрасла особа, политички представник тих трегиона. Ми смо искористили прилику да их позовемо на други Регионални бизнис форум у Ново Саду. Прошле године, кад смо били организатори пленарних заседања Комитета Скупштине европских региона, покренули смо још један паралелан догађај, а који је револуција у деловању АЕР-а, што се тиче пребацивања политичког аспект на конкретан аспект деловања Скупштине европских региона, објаснио је Зобеница значај Летње академије АЕР-а, али и Регионалног бизнис форума.Подсетио је да је први Регионални бизнис форум привукао 170 компанија из преко 30 земаља са три континента.

Тада је потписано седам уговора, односно 14 фирми је склопило послове уз посредство Скупштине европских региона. Ово је добра реклама за Војводину, Србију и Скупштину европских региона“, оценио је Зобеница.

Учесници Летње академије Скупштине европских региона задовољни су учешћем, јер, како кажу, то је била прилика да размене мишљења на теме из разних области, поготово о оним које се тичу младих, попут екологије и очувања животне средине. 

Учесницима Летње академије АЕР Егзит фондација и ОПЕНС омогућили су бесплатан одлазак на први дан фестивала Егзит на Петроварадинској тврђави.  

А. С.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести