Зобеница: Новаковић као марксиста није научио кад треба да ћути

Реагујући на оптужбе које је на рачун градске власти у новом Саду и градоначелника Милоша Вучевића изнео Борислав Новаковић, потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке и потпредседник Скупштине Војводине Дамир Зобеница, оценио је да су у питању бесмислице.
zobenica FF--2416
Фото: Дневник (Филип Бакић)

„Ми из СНС немамо обичај да се оглашавамо на изјаве Борислава Новаковића. Ипак, сам рад Новаковићев нас једноставно доводи у искушење да ми то изрекламирамо што више знајући да нама то доноси поене. Самим тим позивам све људе да оду на твитер налог Боре Новаковића и погледају његову данашњу конференцију. Новаковић је покушао да оптужи Милоша Вучевића који је препородио овај град“, оценио је Зобеница.

Истиче да је Пупинова палата објекат који је „по мишљењу највећег дела Новосађана веома респектабилан. Који је испунио све критеријуме како кад је у питању квалитет тако и естетика“. Додао је да је ово је први објекат у Србији који је „отишао три спрата испод земље због паркинг простора“.

„Као неко ко живи у овом граду, желим да позовем све инвеститоре да граде тако. Да не дођемо у ситуацију каква је на Новој Детелинари, Грбавици које је Бора Новаковић уништио. Без и једног дрвета и довољног броја паркинг места. Сабирати квадрате и промене планова, колико је ко зарадио, делује доста комично када то Бора Новаковић износи. Подсетићу вас на криминал на Булевару Европе. Постоји пресуда која говори да је, у време када је Новаковић био директор Завода за изградњу града први пут у историји некоме нешто плаћено авансно. То је четири милиона евра које је Бора Новаковић исплатио Боровици за нешто што никада није урађено. И за то постоји пресуда. И до дана данашњег нико није био у затвроу због тога“, навео је Зобеница.

Кад је реч о Булевар Европе, Зобеница истиче да је цена квадрата у време када је то „Новаковић градио са Павличићем и Пајтићем“, била 2.800 евра, а када је Вучевић преузео, цена је отишла на 1.400 евра.

„Бесмислено је причати о било каквим аферама на рачун Милоша Вучевића. Све нас то доводи у ситуацију да се питамо да ли треба и коме одговорити на такве бесмислице. Да одговарамо човеку који је опљачкао Нови Сад, који наружује Градску кућу и облепљује је напелницама. Човеку који је украо мандат који је освојио на листи Демократске странке, а сада је у другој странци“, навео је Зобеница.

Каже да је Новаковић је други део конференције за новинаре посветио елементима који наводно говоре о томе зашто Пупинова палата није добра за Нови Сад.

„То је мени као социологу занимљиво, јер се Новаковић продаје за социолога иако то није. Он је завршио марксизам. Пошто није завршио социологију препоручио бих књиге Љубинка Пушића и нудим му се да му из социологије града објасним све што треба. Он је марксиста и није научио да ћути онда када треба да се ћути“, каже Зпбеница.

Додаје да  је за њега Пупинова палате синоним за долазак немаке компаније Континентал.

„У овој згради у преко 7.500 квадрата раде инжењери, па чак и они који се враћају из иностранства. Бесмислице Боре Новаковића некада ћемо коментарисати некада нећемо. Поносан сам на рад Милоша Вучевића и још више сам поносан на чињеницу да Бора Новаковичћ и њему слични никада неће заменити Милоша Вучевића.  А још мања шанса је да тајкун Ђилас и слични њему замене Вучића. Гледајући шта они раде, убеђен са да СНС са власти неће склонити нико још дуго времена“, закључио је Зобеница.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести