Зукорлић: Или озбиљан чинилац власти или опозиција

БЕОГРАД: Председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић изјавио је, уочи разговора са председником Србије Александром Вучићем о формирању нове владе, да ће та странка бити - или озбиљан чинилац власти или опозиција.
muamer zukorlic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

"Оно што смо били у протеклом мандату се више неће поновити. То је био наш први мандат, експериментални. Наша политицка улога је више била сугерисање, саветовање него ли учествовање у власти. Тај период је завршен. Сада ће бити или једна или друга варијанта", рекао је Зукорлић за Тањуг.

Зукорлић је казао да чека да чује идеје председника о будућој влади, будућем премијеру, али начелно очекује корените промене, комплетно нову или скоро комплетну нову владу и новог премијера.

"То су наша очекивања у погледу потребе будућих изазова или предстојецих дана, месеци и година, а имајући у виду да је ова поставка дала максимум, неко више неко мање", рекао је Зукорлић.

Вучић ће, како је најављено, сутра у 9 сати разговарати са представницима Зукорлићеве листе.

У среду ће, такође, председник обавити консултације и са Савезом војвођанских Мађара Иштвана Пастора, који је за Тањуг рекао да ће након разговора са Вучићем изнети своје ставове.

Према писању медија, председник би у петак 17. јула, требало да разговара са лидером Српског патриотског савеза Александром Шапићем, у чијој прес служби су навели да су Шапићеви ставови око формирања владе већ добро познати.

Наредне недеље требало би да уследе разговори са представницима листе СПС-ЈС, а затим и са листом око СНС.

Председник је консултације о новој влади започео данас, разговорима са представницима листе "Албанске демократске алтернативе - Уједињена долина", који су предали захтеве који се тичу најпре интеграције Албанаца у државне институције, додајући да од испуњења тих захтева зависи да ли ће учествовати у будућој влади.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести