СЕЋАЊА ВОЈИСЛАВА КЕСИЋА, ЧЛАНА ПОБЕДНИЧКЕ ЕКИПЕ НА ДНЕВНИКОВОМ ТУРНИРУ 1996. ГОДИНЕ: Млади су залог за будућност 

На основу утакмица првог кола на Дневниковом турниру у малом фудбалу могућа је дефиниција још једног искорака у правцу реафирмације једног од најквалитетнијих турнира у другој половини прошлог века у југословенском поднебљу.
1
Фото: Цвећара Далија, победник турнира 1996. године, фото: Приватна архива

Први филтер наговестио је квалитет достојан традиције дуже од шест деценија. У другом колу по нокаут систему (у шеснаестини финала, 8. и 9. јануара) у такмичење се укључују и четири носиоца, прошлогодишњи полуфиналисти, са браниоцем трофеја, екипом Скајоптика на челу. Квалитет уочен на терену мале Спенсове дворане, прати и организација такмичења за пример. Ни једна представка или жалба, после 64 одигране утакмице у седам категорија, најбољи су индикатор одличне припреме и рада у свим сегментима организације. Овога пута изостали су и примедбе на „дежурне кривце“, судије на турниру.

- Сачекао бих још за оцену одличан, пред нама су тек окршаји где се квалитет од просека раздваја – цени Војислав Кесић, референт за ОКП лигу и женски фудбал у ФСВ, задужен за делегирање судија и праћење њиховог учинка. – Нека оцена буде врло добар, за сада. Пажљиво смо одмерили и судије смо бирали са листа Српске и Војвођанске лиге. Традиција Дневниковог турнира искључује импровизацију, све мора да буде на високом нивоу. У жару борби буде приговора, с времена на време, али на крају све завршава стиском руке и заједничком жељом да регуларност буде у основи сваке расправе.


Сатница другог кола 6. јануара у Дневнику

Утакмице шеснаестине финала Дневниковог турнира у сениорској конкуренцији по распореду су 8. и 9. јануара. У истом термину на програму је и расплет по групама у конкуренцијама петлића, пионира, кадета, омладинаца и ветерана. На нашим спортским страницвама доносимо комплетан распоред и сатницу 6. јануара. Полетарци су стигли до завршнице. У полуфиналним утакмицама 13. јануара, састају се: Феникс – Наур и Краљев парк – Тријумф 021.


Кесић је, иначе и секретар судијске организације града Новог Сада. Својевремено је и судио на Дневниковом турниру, али га за традицију нашег такмичења за понос више веже пријатно сећање на 1996. годину и тријумф екипе Цвећара Далија. Била је то екипа Вошиних клинаца, једна од најуспешнијих генерација омладинске школе, из које су чак шесторица играча постигли завидне фудбалске каријере. Од ове године становник Куће Дневникових легенди Дамир Стојак, играч Далије те године двоструко је награђен, као најбољи играч и најуспешнији стрелац турнира. Голман те екипе био је наш саговорник, Војислав Кесић.

- Те године ми смо тријумфовали у конкуренцији 136 екипа –присећа се Кесић. – Каква је то завршница била: победимо славни Фу-бо-џу у четвртфилану, у полуфиналу смо били бољи од славонске екипе Шкорпиони, а у незаборваном финалу добијемо Офсет принт. Била је то плејада мајстора малог фудбала, какву је тешко поновити: Шпаровић, Станојев Леринц Стојак, Јовановић, Цилиншек... Било је то време када су активни играчи својом појавом на терену подизали ниво такмичења и публчику привлачили. Данас смо ускраћени за њихов наступ. Захтеви модерног фудбала које тренери у клубовима следе не дозвљљавају такав луксуз. Међутим, Дневник је успео да после две године паузе врати турнир на ниво који окупи 160 екипа. Податак да је знатно порасло интересовање међу младима значи и залог за будућност турнира. Лично сам повратак на турнир доживео као најлепши поклон себи за све што сам, заједно са генерацијом сјајних момака, уградио у спортски низ којим се Нови Сад поноси.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести