ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СЕ ПОРАЗОМ ОПРОСТИЛА ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Звезда промашивала, Сити погађао

Фудбалери Црвене звезде поразом су се опростили од Лиге шампиона.
1
Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

После солидног меча поклекли су у утакмици са шампионом старог континента Манчестер ситијем, који је на „Рајку Митићу“ играо са резервним саставом. Као и на ранијим мечевима Звезда није имала среће, промашила је неколико сјајних прилика, била је можда и боља, али су „грађани“ били конкретнији и искористили прилике.

У првих петнаестак минута играло се углавном на средини терена, без удараца на гол, а онда је неочекивано Сити повео. Луис је пронашао Хамилтона, који је преварио Драговића и искоса са десетак метара снажним ударцем погодио мрежу.

Десетак минута касније и Црвена звезда је имала прилику, Недељковић је избацио Грилиша и добро тукао, али преко гола.

 На почетку другог дела Звезда је имала нову прилику после продора Букарија са пет метара шутирао је Ендиаје, али је Ортега сјајно интервенисао у стилу рукометног голмана успео је да снажан шут избије у поље, а ту се нашао Канга који је добро тукао са 20 метара, али је Ортега поново био на месту.

 Криза „грађана“ је трајала петнаетак минута, а онда су кренули у напад и врло брзо постигли и други погодак. Млади Боб је на десној страни преварио неколико играча, ушао у шеснаестерац и добро одмереним ударцем поред фудбалера Звезде са 12 метара погодио десни доњи угао.  

 Упркос примљеног гола Звезда није одустајала, после продора Букарија Мијатовић је тукао са десетак метара, али на несрећу погодио је само стативу. А седам минута касније ипак је успела да смањи резултат, после лепе комбинације Хванг је са десетак метара погодио мрежу. Међутим, у финишу меча Дјига је погрешио и судија Агајев је показао на белу тачку. С линије пенала Филипс је био сигуран, али ни ту није био крај у 91. минуту после корнера Катаи је смањио резултат.  

Црвена звездаМанчестер Сити 2:3 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, гледалаца 47.000, судија Агајев (Азербејџан), стрелци: Хванг у 77. и Катаи у 91. за Црвену звезду, а Хамилтон у 19.  Боб у 62. и Филипс (из пенала) у 86.минуту за Манчестер Сити. Жути картони: Спајић, Мијаиловић, Дјига (Црвена звезда), Филипс (Манчестер Сити).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 6– Ђига 6, Драговић 6, Спајић 6 (Родић) – Недељковић 6,5 (Кабић), Мијаиловић 5, Канга 6 (Катаи), Хванг 7– Букари 7, Ендиаје 6 (Лучић), Олањинка 6 (Мијатовић).

МАНЧЕСТЕР СИТИ: Ортега 7– Луис 7, Акандји 6,5, Стонс 6 (Аке), Гомез 6– Филипс 6,5, Ковачић 6,5 (Сусохо)– Боб 7, Нунес 6,5 (Б. Силва), Грилиш 7 (Фоден 6) – Хамилтон 7.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести