ФУДБАЛЕРИ ПАРТИЗАНА САВЛАДАЛИ ИМТ: Црно-бели превелик залогај за „тракторџије"

У квалитетној утакмици изнад суперлигашког просека, са седам голова и безброј лепих акција и шанси на обема странама, фудбалери Партизана су победили ИМТ са 5:2 и тако сачували лидерску позицију на суперлигашкој табели. „Трактористи“ су запретили први. Двојивца Луковића, Лука и један од најбољих српских стрелаца Милош, заједно са Радочајем десетак минута су изазивали одбрану Партизана до те мере да су и они истуренији играчи у црно-белом морали да се повуку и помогну последњој линији одбране испред Јовановића, који је одлично реаговао у осмом минуту после грубе Овусине грешке и покушаја Милоша Луковића.
ФК Партизан
Фото: ФК Партизан

После 12 минута игре домаћин је наметнуо сопствени ритам, а утисак о преокрету што се контроле лопте и простора тиче, уследио је после колосалне прилике Северине и фантастичне реакције голмана Гордића који је спречио вођство домаћег тима. То што је голман ИМТ-а успео тада није могао да понови у 24. минуту:Северина је дриблингом избацио Џиновића из игре, створивши себи могућност да пребаци лопту на леву ногу, а потом и у вођство Партизана. До краја полувремена у два наврата гости су запретили у противничком казненом простору, али је помена вредам био још једино моменат када је Ковачевић у свом дебију у сениорском саставу црно-белих у интервалу надокнаде времена дуплирао вођство свога тима, после корнера који је извео Захид.

Да гости неће лако да одустану од могућег резултата по сопственој жељи наговестио је сам почетак другог дела. Радочај је у 48. минуту прошао десном страном, млако је упутио лопту на супротну стативу, она се одбила од Марковића, преварила Јовановића и завршила у мрежи. Пет минута касније акцију Захида и Северине није успео да заврши голом Баждар. Гордић је лопту испод пречке избацио у корнер. Ни на другој страни Милош Луковић није био боље среће десетак минута касније. Истина Јовановића је савладао шутем са двадесетак метара, али је голман Партизана имао савезника у пречки.

Наговештај резултатског расплета уследио је након интервенције судијиног видео асистента у 67. минуту. Провером снимка судија Стојановић је проценио да је Ламбулићево играње руком имало тежину за пенал који је искористио Захид, да би четири минута касније статива спречила Гоха да се упише у листи стрелаца за четврти Партизанов гол. Да победник још није решен сугерисао је Милош Луковић из пенала за 3:2, после прекршаја Филиповића на Терзићу. До краја утакмице, међутим, головима Кастиља у 86. и Гоха у 90. минуту Партизан је сложио коцкице победничког мозаика за лидерску суперлигашку позицију после 21. кола.

Л.Б-з


Партизан – ИМТ  5:2 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 6.500, судија Андрија Стојановић (Београд), стрелци: Северина у 24. Ковачевић у 45+, Захид (11м) у 67. Кастиљо у 86. и Гох у 90. минуту за Партизан, а Марковић (аг) у 48. и М.Луковић (11 м) у 79. минуту за ИМТ, жути картони: Николић, Филиповић (Партизан), Радочај (ИМТ). Црвени картон: Радочај (ИМТ).

ПАРТИЗАН: Јовановић 6,5, Стојковић 7 , Филиповић 6,5, Марковић 6,5, Ковачевић 7,5, Овусу6 (Шћекић), Захид 7,5, Калулу6 (Кастиљо 7), Северина7 (Трифуновић), Баждар6,5 (Гох 7), Салдања- (Николић 6,5).

ИМТ: Гордић 6, Глишић 6, Ламбулић 6, Ћосић 6,5, Џиновић 6 (Ћирковић), Лутовац 6,5, Зулфић 6 (Арсић), Кијевчанин 6 (Терзић 6,5), Л. Луковић 6,5, Радочај 6, М. Луковић 7. 


 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести