ЛСС: Убедљив тријумф Лалатовићу на дар

Иако нису утакмицу отворили онако како су желели, фудбалери Војводине уписали су седму првенствену победу.
Fudbaleri Vojvodine i Rada odigrali lepu utakmicu sa puno golova Foto: F. Bakić
Фото: Фудбалери Војводине и Рада одиграли лепу утакмицу са пуно голова Фото: Ф. Бакић

 Убедљиво су Новосађани славили против Рада  са 4:1, поклонивши тако најлепши дар свом тренеру Ненаду Лалатовићу за вредан јубилеј - 100. утакмицу на клупи новосадског суперлигаша. Тим поводом пред почетак сусрета вд. председник клуба Драгољуб Самарyић трофејном стручњаку уручио је урамљен дрес и плакету клуба.

Да ће бити и овога пута неугодни за Новосађане фудбалери Рада показали су у свом првом нападу. Наиме, у контри Живковић је искористио смушеност одбране домаћина, пронашао некадашњег играча Воше Милана Ђурића,  који је лако савладао голмана Вуклиша.  Новосађани су тако ушли у утакмицу на тежи начин него што су прижељкивали, али то их није омело да крену ка голу искусног Дамира Кахримана. У 10. минуту Младен Деветак опалио је по лопти са неких 30 метара, а чувар мреже Рада успео је да отклони опасност. Већ у следећем нападу, после центаршута Дринчића, на правом месту био је Славко Бралић и ударцем главом постигао првенац у црвено-белом дресу. Било је приметно да гости настоје високим пресингом да спрече организацију игре домаћина, па су у 22. минуту имали прилику, али је ударац Ковачевића неко из одбране изблокирао.У последњим тренуцима првог дела игре изврсно је са 30 метара шутирао Мирко Топић, а Кахриман је ту лопту избацио у конер. После ударца са угла у прилици је био и Вукадиновић, међутим, његов  шут Кахриман је зауставио и био је то крај првог полувремена.

Видело се у наставку да је домаћин решио да стигне до победе јер је већ после прва два минута имао две одличне прилике преко Вукадиновића и Човића, али је Кахриман у оба наврата сјајно интервенисао. Међутим, у 55. минуту спаса Раду и његовом голману није било. Бојић се сјајно изборио за лопту код самог корнера, још лепше центрирао, а акцију је феноменално испратио Небојша Човић и главом други пут погодио мрежу за вођство Воше од 2:1.

Наставио је домаћин да притиска,  Бојић није најбоље шутирао ка голу Рада, али је лопта закачила малерозног Дамњановића, променила смер и Кахриман је поново био немоћан - 3:1. Могао је гост да смањи вођство у 71. минуту, а што то није успео најзаслужнији је био голман Вуклиш.

У 78. минуту на левој страни нашао се Стефан Ђорђевић, центрирао ка голу Рада, а лопта је у руку погодила до јучерашњег играча Војводине Милана Лазаревића и судија Стојановић оправдано је показао на белу тачку. Сигран реализатор најстроже казне био је Миљан Вукадиновић, који је тако поставио коначних 4:1 и означио да се Новосађани, барем до недеље увече, налазе на другом месту табеле.   

Војводина – Рад 4:1 (1:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, без присуства гледалаца, судија: Стојановић (Београд). Стрелци: Бралић у 11, Човић у 55, Дамњановић (аутогол) у 69. и Вукадиновић у 79. (из пенала) за Војводину, а Ђурић у 3. минуту за Рад. Жути картони: Човић и Братић (помоћни тренер) Војводина, а Ђорић и Трнинић (Рад).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Андрић 7, Бралић 7,5, Деветак 7, Ђорђевић 7,5, Топић 7 (Стојковић 7), Дринчић 8, Вукадиновић 7,5 (Гемовић), Бојић 7,5 (Новевски), Човић 7,5 (Зукић 7), Мркаић 7 (Младеновић).

РАД: Кахриман 7,5, Лазаревић 6, Дамњановић 6 (Новаковић), Јовановић 6 (Газивода 6), Цигер 6, Ковачевић 6,5 (Радуновић), Буснић 6, Живковић 6,5 (Трифуновић), Ђурић 6,5, Радивојевић 6,5 (Трнинић).

А. Предојевић

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести