НА СТАДИОНУ „РАЈКО МИТИЋ“ У БЕОГРАДУ ОДИГРАН 172. ВЕЧИТИ ДЕРБИ:  Остала иста мета – исто одстојање

Иста мета – исто одстојање остало је и после 172. вечитог дербија.
1
Фото: ФК Црвена звезда

Одличну утакмицу, узбудљиву и пуну преокрета, одиграли су Црвена звезда и Партизан, њен епилог био је реми, тако да је тим тренера Игора Дуљаја сачувао бод предности на табели, док ће црвено-бели, који су, генерално, били сугестивнији ривал, шансу да их претекну морати да траже у неком другом сусрету.

Прву велику шансу су, после седам минута игре, пропустили домаћини, када је Иванић лепо упослио Стаменића, а овај је, са само десетак метара по средини, промашио гол. Минут потом, могао је Звезду у вођство да доведе и Ендиај, али је голман Јовановић изврсно интервенисао. Тим тренера Владана Милојевића боље се снашао на старту, а Партизан је запретио у 14. минуту, када је главом лопту захватио капитен Марковић, па је ред на одличну одбрану дошао и на Глазера.

Темпо игре био је изнад просека када је српска Суперлига у питању, јер је у 16. минуту центрирао Родић, а Букари, из одличне позиције, послао лопту крај леве стативе. Црвено-бели су били много опаснији, а њихов ривал играо је прилично неповезано и био готово безопасан.

Шутеве на гол Партизана упутили су и Букари и Хванг, чак је стативу погодио Иванић, али резултат се није мењао. У 41. минуту, додуше, затресла се Јовановићева мрежа, али је несуђени стрелац Ендиај био у офсајду и гол је оправдано поништен. Само 60 секунди касније, Хванг је као на тацни упослио Букарија, чији је ударац поново зауставио голман црно-белих, али већ у следећем атаку спаса му није било. После корнера Канге, Урош Спајић је одбијену закуцао под пречку и довео свој тим у вођство.

Није клонуо Партизан, напротив. У другом минуту надокнаде, Гох је гађао Калулуа, Глазер је ногама одбио лопту, а дочекао ју је најбољи стрелац „парног ваљка“ Матеус Салдања и без проблема изједначио резултат на 1:1.

Наставак је почео великом шансом за Партизан, коју је, после продора Гоха, пропсутио да реализује Натхо, тачније Спајић је беспрекорно интервенисао. Није се узбуђење још стишало, када је севнула контра црно-белих, Гох је пронашао Захида који је лопту проследио ка брзоногом Калулуу, а он је, прецизним ударцем по земљи, по други пут савладао Омрија Глазера.

Распламсала се велика битка, Звезда  је имала „мртву“ прилику у 55. минуту, када је први пут нешто слабије интервенисао Јовановић, али је покушај главом Букарија с гол-линије избио Ковачевић. До 67. минута није било већих узбуђења, а онда је Хванг извео корнер, а несхватљиво усамљен на пет метара био је Шериф Ендиај, који је главом поново донео егал – 2:2.

После само 19 минута које провео на терену, у 75. минути Ксандер Северина добио је други жути картон после неопрезног старта над Ендиајем, па је Црвена звезда имала најмање 15 минута форе да покуша да стигне до тријумфа. Већ у 77. минуту центрирао је Родић, Букари је главом покушао да матира одбрану ривала, али је сада пречка била савезник Партизана. Ређале су се прилике пред Партизановом мрежом, па је у 81. минуту Ђига пробао главом, али је Јовановић још једном сјајно интервенисао.

Шта се то дешава пред голом црно-белих у 85. минуту, тешко је објаснити. Углавном, Мимовић је погодио пречку за два-три метра. И у 90. минуту виђена је велика гужва пред Партизановом мрежом, Ендиај је поново имао прилику, али није био успешан.

Црвена звезда – Партизан  2:2 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 42.000, судија: Илић (Крагујевац). Стрелци: Спајић у 44. и Ендиај у 67. за Црвену звезду, а Салдања у 45+2. и Калулу у 47. минуту за Партизан. Жути картони: Канга, Хванг (Ц. звезда), Калулу, Салдања, Северина (Партизан). Црвени картон: Северина (Партизан) у 75. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7 – Мијаиловић 6,5, Драговић - (од 30. Ђига 6,5), Спајић 7, Родић 7,5 – Канга 7 (од 56. Олајинка 7,5), Стаменић 7 (од 56. Мимовић 6,5) – Букари 6,5, Хванг 7,5, Иванић 7 (од 76. Катаи 6,5) – Ендиај 7.

ПАРТИЗАН: Јовановић 8 – Стојковић 6,5, Ковачевић 7, Марковић 7, Антић 6,5 – Овусу 7, Захид 7 (од 53. Кастиљо 7) – Калулу 7 (од 82. Филиповић 6,5), Натхо 6,5 (од 64. Северина 5), Гох 7,5 – Салдања 7 (од 64. Баждар 6,5).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести