ПЕП ГВАРДИОЛА, ТРЕНЕР МАНЧЕСТЕР СИТИЈА: Звезда је институција, историјски клуб - срећни смо што смо овде

Тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола говорио је о дуелу против Црвене звезде у шестом колу Лиге шампиона.
s
Фото: Youtube Printscreen

- Да, у начелу да, могло је да буде боље и горе. Менаџер мора да држи тим у равнотежи, да не буде депресиван. За сада смо срећни где смо, играмо против једног историјског клуба, имао је својевремено сјајне играче, Синиша Михајловић и многи други, били су шампиоани Европе, Срећни смо што смо овде да бранимо престиж и да завршимо оно што смо започели на почетку групне фазе. Покушаћемо да пружимо добру игру и да победимо - казао је Гвардиола.

Он је додао да ће морати да промени нешто у везном реду, јер му недостају неки играчи.

- Мраћемо да се адаптирамо на нову ситуацију. Изгубили смо једну утакмицу у последњих шест, седам, није то велика предност. Углавном смо добро играли, а то је оно што желимо. Навијли смо сене у навијаче на победе, а то је суштина. Нећу да нам победе буду самар. Спремни смо за сутра и покушаћемо да победимо овај клуб. Ово је институвија, а ми хочемо да је победимо. Притисак је увек присутан. Ово је последња утакмица у групи, морамо бити у стању да победимо.

О тиму је Гвардиола рекао:

- Припремили смо утакмицу и наравно да ћемо заменити неке играче, на свака три дана смо имали утакмице, то је напорно. Радујем се што ће сутра имати шансу да играју неки играчи који су играли мање.

О амбијенту је истакао:

- Очекујемо напету атмосферу, играчи и тренери воле такав амбијент. Много година сам долазио овде, била је стварно лепо и пријатно.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести