Пљуште похвале за Матића; Мурињо: Нисам веровао...

МАНЧЕСТЕР : Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо, одушевљен је партијом српског фудбалера Немање Матића у победи над Вест Хемом (4:0) у Премијер лиги, признао је да није очекивао да ће га Челси пустити да пређе на Олд Трафорд овог лета.
1
Фото: EPA/GEORGI LICOVSKI

Матић је недавно стигао у Јунајтед за 45 милиона евра и импресионирао многе у своја два званична меча у новом дресу, рачунајући и дуел са Реал Мадридом у Суперкупу Европе, толико да га је британски јавни сервис ББЦ прогласио најбољим играчем против Вест Хема иако је Ромелу Лукаку дао два гола, док је ЕСПН оценио његову игру као "десетку".

"Зависи шта се дешавало из Челсијевих затворених врата, ми не знамо шта је било. Једино што нам је познато јесте новац. Довео сам га на Стамфорд бриџ јер сматрам да има посебан квалитет. Одувек сам причао да би био перфектан за Манчестер Јунајтед", рекао је Мурињо, а преносе енглески медији.

Поругалац је додао да није желео да узнемирава свој бивши клуб око Матића, све док менаџери играча нису ступили у контакт са њим.

"Нисам мислио да је могуће да може да се оствари трансфер. Десило се све када ме је позвао његов агент и рекао "имаћете Матића уколико платите". Сада га имамо и срећни смо", казао је Мурињо.

Менаџер Челсија Антонио Конте није крио да жали за одласком Матића, означивши управу клуба као одговорну за тај потез "плаваца" који нису разумели бројни асови широм Енглеске попут Ијана Рајта, Пола Сколса, Герија Невила...

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести