Војводина освојила бод против новог вицешампиона у Нишу

Будимо искрени: фудбалери Војводине били су унапред прежаљени пред гостовање у Нишу, како због тренутне форме и резултата које су пре тог дуела остварили у плеј-офу, тако и због игара Радничког и већ освојене титуле вицешампиона Србије.
Dejan zukic
Фото: Дејан Зукић, фото: Ј. Грлић

Тренер Новосађана Радован Кривокапић остао је доследан себи, па је на терен послао веома млад тим, желећи да момцима из омладинске школе пружи прилику да стичу искуство и покажу да ли и колико потенцијала има у њима. Таква оријентација, уз нека помало изненађујућа тактичка решења, донела је први бод у доигравању и посведочила да талената има у Вошиној школи. Екипа се није уплашила фаворита, напротив, по свему виђеном заслужила је бод.

„Пре свега, морам да честитам Радничком и његовом тренеру Ненаду Лалатовићу на оствареном историјском резултату и да истакнем да Нишлијама од срца желим да остваре и преостале циљеве које имају“, нагласио је Кривокапић.

„На Чаиру смо наступили са седам-осам младића из наше школе, што мислим да се није догодило у последњих неколико година. Домаћин јесте имао теренску иницијативу, а ми смо прилике тражили кроз контранападе и одиграли смо онолико колико то можемо у овом тренутку. Задовољан сам приказаним, намера нам је била да будемо чврсти у одбрани и средњем реду и мислим да смо у томе успели.“

Заиграла је новосадска екипа у формацији 3-5-2, што је, пре Ниша, учинила још само у дуелу с Радником у Сурдулици. На голу је блистао капитен Емил Роцков, а испред њега су се нашла тројица штопера Веселиновић, Граовац и Саничанин, док су по боковима деловали Лазаревић и Деветак.


Зукић: Реми најреалнији

Млади Дејан Зукић из утакмице у утакмицу доказује да је право благо у тиму Војоводине. Игре овог 18-годишњег младића све су боље, а извештачи се слажу да је у Нишу био један од најзапаженијих у екипи из Новог Сада.

„Било је неизвесно до самог краја, али мислим да је реми најправеднији исход овог сусрета. Из утакмице у утакмицу стичем све већу сигурност, старији саиграчи ми у томе доста помажу саветима и моје је само да се на плашим и покажем све што умем. Следе нам дуели с Партизаном и Чукаричким и верујем да можемо да изненадимо јавност и забележимо обе победе“, казао је Зукић.


„Желео сам да згуснемо дефанзивни ред и не допустимо Нишлијама да пуно играју пред нашим голом. Уз мање пропусте, урадили смо то онако како смо се и договорили и стигли до ремија. Можда смо могли и нешто више да учинимо, имали смо прилике за то, али наше шансе су више биле плод индивидуалних акција. Освојени бод сигурно ће пуно значити на пољу самопоуздања за две првенствене утакмице. Штета је што ће против Партизана, наредног викенда, због жутих картона морати да паузира Даниел Граовац. То ће поново изискивати одређене промене и рокаде у тиму, али шта да се ради.“

У Нишу је Војводина имала неколико изгледних ситуација, најбољу је пропустио да реализује Огњен Ђуричин.

„Стварамо шансе практично у сваком сусрету, али не успевамо и да их реализујемо. Тако је било и против Црвене звезде, кад смо у неколико наврата излазили пред голмана, нажалост све је остало без резултата. Морамо да будемо стрпљиви с овим младићима, они још увек не могу да нам донесу жељене резултате, али ће и то доћи, они су наш залог за будућност. Стасавање новог нараштаја је процес који траје, морају да се прележе дечије болести, а тек онда, буде ли довољно стрпљења, могу да се очекују и боље игре и домети какве Војводина заслужује.“

Црвено-белима следи сусрет са Партизаном на стадиону “Карађорђе”.

„Анализираћемо игру црно-белих, видети да ли се и шта променило у њиховој игри у односу на наш недавни сусрет и, у складу с тим, припремити се да пружимо добру партију. Лишени било каквог резултатског императива, настојаћемо да поново будемо прави и, што да не, савладамо великог ривала. Он ће пред собом имати императив победе због трке за пласман у Европу, што може да наговести добру утакмицу“, најавио је Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести