ВОША РЕШЕНА ДА НАПОКОН СЛАВИ У ИВАЊИЦИ – Бандовић: Верујем у моје играче

Гостовање тиму Јавора у Ивањици, никада није лак задатак за фудбалере Војводине. Специфични услови који владају на стадиону крај Моравице, оличени, пре свега, у терену који онемогућује течну игру, за Новосађане су често умели да буду велика препрека.
fudbal
Фото: ФК Војводина

У суботу ће "стара дама" пред собом, осим ривала, имати и императив победе, јер пролеће је отворила са само два освојена бода, од девет могућих. То је заиста мало, када се зна да су амбиције црвено-белих везане за пласман у Европу.

Тренера Божидара Бандовића, и поред свега, не напушта оптимизам, а жеља му је да његов тим понови игру из претходног војвођанског дербија.

– Пред нама је веома тежак сусрет - рекао је Бандовић. - Очекујемо чврсту утакмицу, много дуела и дугих лопти, на терену који више одговара ривалу него нама. Верујем у ове момке и мислим да је последња утакмица показала начин на који желимо да играмо, а то је да имамо посед и стварамо шансе. Недостајао нам је само гол, јер, кад имате игру, онда можете да се надате поготку, а када она изостане, онда сте у проблему. Против Суботичана момци су дали све од себе и желим да задржимо добру игру, а резултат ће да дође. Подржавам максимално екипу и очекујем да она почне да побеђује.

На неки начин, тренерове речи указале су на то да великих промена у почетном саставу Војводине неће бити.

– Како стари стоје, не планирам неке измене, али видећемо још и одлуку донети после последњег тренинга. За мене је свака наредна утакмица најбитнија, гледамо само нас и то како да сачувамо добре ствари у игри, а да лоше исправимо. Не осврћемо се на ривала, јер  хоћемо да све зависи од нас самих.

Иако Војводина у Ивањици није победила више од три године,  Бандовић је поновио то да за њега традиција није претерано важна.

– Не желим ни сада да гледам на то, већ хоћу да одиграмо најбоље што можемо. Тако смо се и припремили. Мораћемо да будемо директнији, пошто терен није на оном нивоу на којем бисмо ми то хтели. Треба да имамо посед, али решени смо да имамо додавања у простор и да што пре долазимо до гола Јавора – подвукао је Бандовић.

Утакмица у Ивањици почиње у 14 часова, а преносиће је ТВ Арена спорт, на свом четвртом каналу.

А. Предојевић

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести