ЕВРОЛИГА КАЗНИЛА ЦРНО-БЕЛЕ Партизан кажњен са 5.000 евра због убацивања предмета

БЕОГРАД: Дисциплинска комисија Евролиге казнила је Партизан са 5.000 евра због убацивања предмета на терен на мечу 21. кола најквалитетнијег европског клупског такмичења против Макабија, саопштено је данас.
evroliga
Фото: Dnevnik.rs

"Црно-бели" су у петак у Београду победили Макаби резултатом 88:79.

Партизан се данас огласио саопштењем у којем је поново апеловао на навијаче да не чине ништа што би клубу начинило штету.

"Истражне радње и прегледање снимака како би се идентификовали виновници ових ипак изолованих инцидената су у току. Истовремено, Клуб овим путем апелује на навијаче да сву своју енергију, љубав и навијачку страст усмере искључиво на подршку играчима и тренеру Партизана. Свим другим радњама, које нашем клубу могу нанети финансијску и репутациону штету није место у Арени када Партизан игра своје утакмице као домаћин", наводи се у саопштењу Партизана.

"Уз сва разумевања за правдољубивост навијача приликом појединих ситуација на терену, иако је осећај за правду често субјективан, још једном подсећамо да изазивањем било каквих инцидената, навијачи ни на који начин не помажу свом клубу. Напротив, таквим чињењем само наносе штету Партизан", додају из Партизана.

"Црно-бели" су подсетили да је Евролига прописала нулти степен толеранције за инциденте.

"Карактеристична атмосфера у 'црно-белој' Арени и громогласна подршка на којој нашем клубу завиде како на локалу тако и широм света, понос је Београда и Србије. Овим путем, Клуб моли све неодговорне појединце да не дозвољавају себи да се сличне ствари понављају. Евролига је одавно прописала нулти степен толеранције за инциденте, а Партизан се тог правила стриктно придржава. Заједно чинимо велику 'црно-белу' породицу! Хајде да је у сваком тренутку представљамо на најбољи могући начин", закључује се у саопштењу Партизана.

Партизан ће у 22. колу Евролиге у петак гостовати екипи Панатинаикоса.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести