МИЛОШ ТЕОДОСИЋ МВП 16. кола Евролиге

Кошаркаш Црвене звезде Милош Теодосић проглашен је за најкориснијег играча у 16. колу Евролиге.
1
Фото: Милош Теодосић, фото: КК Црвена звезда

Искусни плејмејкер је предводио црвено-беле до победе над Макабијем (98:92), завршивши тај меч са 27 поена и чак 14 асистенција.

Поентерски рекорд каријере у елитном такмичењу му је 34, али је зато изједначио онај када су у питању додавања за кош. Све је то било довољно за индекс корисности 40. Постао је други најстарији играч са толиким индексом, иза само Арвидаса Сабониса. Теодосићу је ово први пут да је проглашен за МВП-ја кола од новембра 2016. године, а укупно шести пут у каријери.

После меча у хали "Александар Николић" није желео да преузима искључиве заслуге за победу.

- Супер, али мислим да је то стварно заслуга саиграча. Рокас је имао сјајан дан, Мајк је одиграо сигурно најбољу утакмицу, причам о Евролиги. То су играчи који имају квалитет, који могу да играју, који су изгубили самопоуздање. Надам се да ћу моћи да направим и 20 (асистенција, прим.аут.), али то зависи и од њих - рекао је Теодосић.

Следећи на листи је Вејд Болдвин, баш из екипе из Тел Авива, са индексом 30. Американац је постигао 22 поена против Звезде, имао четири асистенције, три скока, две украдене, а чак 10 пута је фаулиран. Мајк Џејмс из Монака је завршио трећи са индексом 29 након 28 поена, три асистенције и два скока у победи над Бајерном у Минхену (91:80). Џанан Муса је био најбољи у победи Реала над Партизаном (91.75) са 23 поена и четири скока и индексом 27, док је један мање индексни поен имао још један играч Макабија Џош Нибо са 18 поена и седам скокова. Још тројица играча су имала индекс 26 у 16. рунди Евролиге. Реч је о Силвану Франсиску из Бајерна, Елију Окобу из Монака и Кодију Милеру-Мекинтајеру из Басконије.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести