РЕБНУЛИ ГА КАО НИКОГ ПРЕ Руди Гобер кажњен са 100.000 долара због "НЕПРИСТОЈНОГ ГЕСТА" према судијама

КЛИВЛЕНД: Центар Минесота тимбервулвса Руди Гобер кажњен је данас са 100.000 долара, што је највећа казна изречена ове сезоне играчу који није суспендован, због јавног критиковања судија и ''неприкладног геста'' који им је упутио током утакмице у којој је његов тим у петак увече поражен од Кливленд кавалирса резултатом 113-104.
g

Новчана казна, коју је изрекао потпредседник лиге и главни дисциплински судија Џо Думарс изречена је зато што је Гобер упутио "неприкладан и непрофесионалан гест" судијама, након што му је свиран шести фаул крајем четврте четвртине, а затим јавно критиковао суђење у истој утакмици, саопштила је данас НБА.

Казна узима у обзир Гоберове претходне случајеве понашања штетног за НБА у погледу јавног критиковања суђења, саопштила је америчка кошаркашка асоцијација, преноси Си-Би-Ес.

Гобер је свој гест, због којег му је изречена техничка грешка, објаснио као „истину - и оно у шта заиста верује“.

Грешке се дешавају. И судије праве грешке. Али понекад мислим да је то више од грешака. Мислим да сви који су у овој лиги знају. И на томе ћу остати, навео је Гобер након утакмице. 

Критиковање званичника обично долази са казном од 10.000 до 30.000 долара за играче, иако је Гобертов саиграч Ентони Едвардс кажњен са 40.000 долара због напада на судије у јануару.

Минесота је тренутно на другом месту Западне конференције са скором 44-20, с поразом више од водеће Оклахоме.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести