Ребрача: Погрешио сам, извињавам се свим навијачима Војводине

НОВИ САД: Председник Управног одбора Кошаркашког клуба Војводина Жељко Ребрача упутио је јавно извињење свим навијачима "лала" и потписао нови кодекс понашања, који је донет на јучерашњем састанку са челницима ФК Војводина.
r
Фото: Youtube Printscreen

Ребрача је појаснио недавни гест са кошаркашке утакмице Евролиге између Партизана и Реала.

„Хтео бих најпре да појасним једну ситуацију која се десила прошле недеље и желео бих да кажем да сам био позван од стране КК Партизан да присуствујем утакмици легенди ветерана бивших играча Партизана и Реал Мадрида. Као Жељко Ребрача, ја сам део историје Партизана. Позван сам, али нисам играо због проблема са леђима и остао сам после на утакмици између Партизана и Реала. Гест који сам направио на тој утакмици није прихватљив мени као председнику КК Војводина и овим путем желим да се извиним свим навијачима и свим људима и свим „војводинашима“, јер сматрам исто сад да је Војводина део мене и у мом срцу. Желим да се извиним кошаркашком клубу Војводина и желимо да идемо напред у нове победе. Захвалио бих се и ФК Војводина и њиховим представницима, са којима смо јуче имали један конструктиван састанак. Они су помогли много у свему овоме да се ова ситуација реши. Причали смо о Спортском друштву Војводина ком ће КК Војводина радо приступити, да ово буде једна велика породица и да сви заједно будемо део истог. Исто тако, желимо да се по приступању потпише кодекс понашања представника, играча и ми као КК Војводина ћемо бити први који ће то да потпишу. Овим путем могу да прочитам део кодекса који ћемо да потпишемо:

"Док су ангажовани у КК Војводина, сви играчи, тренери, чланови стручног штаба, чланови органа клуба и радне заједнице, не смеју да се јавно декларишу као навијачи других клубова. Не смеју да се појављују са обележјима других клубова приликом јавних наступа, али и приватно. Не смеју да се оглашавају ни на друштвеним мрежама за подршку других клубова. У својим јавним наступима морају афирмативно и са дужним поштовањем да говоре о Војводини. У случају кршења наведених норми понашања, предлажемо санкције, од новчаних казни па све до раскида уговора на штету појединца".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести