СЕЛЕКТОР СВЕТИСЛАВ ПЕШИЋ: Не знам са ким ћемо у Париз, прерано је

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да још не зна са којим играчима ће ићи за Париз на Олимпијске игре.

Кошаркаши Србије пласирали су се на Олимпијске игре у Паризу наредне године, пошто су ове године на Светском првенству освојили сребрну медаљу.

"Отприлике знамо против кога ћемо у Паризу да играмо, а са ким ћемо ми да играмо, са којим играчима, то је наравно прерано. Оно што је тачно је да смо ми сада у ове две године, откад сам ја селектор и тренер репрезентације, ипак успоставили један систем кад је у питању репрезентација", истакао је Пешић гостујући на РТС-у.

Додаје да не мисли да екипу треба да чини 12 најбољих играча у том тренутку.

"Добра је ствар да дефинитивно имамо екипу и играче који не само што желе да играју за репрезентацију, то се никада није постављало. Иако наравно у медијима се увек поставља питање зашто овај игра, зашто овај не игра, па понекад су и навијачи љути и на Јокића и на неке друге играче. Понекад се подразумева да у репрезентацији треба да игра 12 најбољих играча, а ја то не мислим. Сматрам да у репрезентацији треба да играју сигурно најбољи, али они који се најбоље између себе слажу", закључио је Пешић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести