ЦРВЕНО-БЕЛИ ДЕРБИ: Одбојкаши Војводине дочекују Звезду у четвртфиналу Купа Србије

Одбојкаши Војводине састаће се са Црвеном звездом у четвртфиналу Купа Србије.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Жреб у просторијама Одбојкашког савеза Србије спојио је црвено-беле из Новог Сада и Београда, који ће одмерити снаге 8. новембра у Спенсу. У овој фази игра се само једна утакмица, а победник ће ићи даље у полуфинале.

Новосађани су прошле сезоне остали без пехара, јер су у финалу изгубили од Партизана, који сада брани сва три домаћа трофеја. Црвена звезда је у претходном издању такмичења стала у четвртфиналу где ју је зауставио Млади радник. Пре сусрета у Купу Србије, два црвено-бела тима састаће се у Суперлиги јер Београђани дочекују Новосађане у петом колу неколико дана раније.

Бранилац трофеја Партизан угостиће суботички Спартак, ког је пре два дана савладао у домаћем првенству после великог преокрета. Црно-бели су губили 0:2, али су на крају победили у тај-брејку. Раднички из Крагујевца играће код куће против Такова из Горњег Милановца, а Рибница ће у Краљеву дочекати пожаревачки Млади радник.

У женској конкуренцији 1. новембра у четвртфиналу састаће се: Уб – Инђија, Јединство Стара Пазова – Срем Сремска Митровица, Црвена звезда – Спартак Суботица и Железничар – ТЕНТ.  

К. Б.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести