КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Убедљив тријумф Србије над Финском, следи домаћин Јапан

Одбојкаши Србије савладали су очекивано Финску максималним резултатом у четвртом колу групе Б квалификационог турнира за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.
odbojka
Фото: ФИВБ

Екипа селектора Игора Колаковића уписала је трећи тријумф у Токију и има још један пораз. Овако су се „орлови“ припремили за наредна три тешка и одлучујућа дуела у групи на путу до олимпијских игара на којима нису били 12 година.

Србија ће у петак од 12.25 часова имати тежак задатак јер ће јој противник бити неугодна селекција домаћина, тако да ће играти пред пуним трибинама у Токију. 

После тог сусрета наша репрезентација ће се састати још са САД и Словенијом. На Олимпијске игре у Париз одлазе по две најбоље екипе из сваке од три групе на квалификационим турнирима. 

Србија – Финска 3:0 (25:21, 25:22, 25:22)

ТОКИО: Дворана Јојоги, гледалаца: 1.000, судије: Коладос (Француска), Мокри (Словачка).

СРБИЈА: Атанасијевић 17, Ивовић 9, Недељковић 8, Крсмановић 7, Перић 6, Кујунџић 3, Тодоровић 1, Ковачевић, Капур (либеро), Батак, Машуловић, Лубурић, Крстески (либеро), Подрашчанин.

ФИНСКА: Јокела 19, Мартила 10, Сиконен 9, Хапаними 7, Жбанков 2, Ханинен 1, Иванов 1, Тервапорти, Којка (либеро), Никула, Нинивара, Брелин (либеро), Порка, Макинен.


Мештер у Јапану

Председник Одбојкашког савеза Србије Ђула Мештер допутовао је у Токио и бодриће репрезентативце Србије до краја турнира.

Утакмицу Србија – Финска посматрао је у друштву Александра Боричића, председника ЦЕВ и другог потпредседника ФИВБ и Фабија Азеведа, генералног директора ФИВБ.

Током утакмице Мештер се састао и са особљем амбасаде Србије у Токију.


Standings provided by Sofascore

К. Б.  

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести