НАВИЈАЧИ СНАГА У ПРЕЛОМНИМ ТРЕНУЦИМА: Одбојкаши Војводине данас у црвено-белом дербију дочекују Звезду за пласман у полуфинале Купа Србије (19)

Прилику да се реванширају Црвеној звезди за пораз у домаћем првенству од пре три дана одбојкаши Војводине имаће данас (среда) од 19 часова у малој сали Спенса у четвртфиналу Купа Србије.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Новосађани су доживели први неуспех ове сезоне у Суперлиги на гостовању у Београду (0:3) а црвено-бели дерби одлучиће о полуфиналисти националног купа. У овој фази нема поправног, јер се игра само једна утакмица.

– Позвао бих навијаче да нам помогну да добијемо овај тежак дуел. Нажалост, изгубили смо пре неколико дана од Звезде, али то нам је само додатна мотивација. Анализирали смо утакмицу и видели које су нам биле слабости, па ћемо се потрудити то да исправимо како бисмо славили и прошли у полуфинале купа – рекао је о овом изазову средњи блокер Новосађана Филип Савовски.

Упркос убедљивом поразу од Звезде, Војводина је сваки сет изгубила на разлику и није се олако предала. Јесте пропустила доста шанси, али је свакако до сада у сезони показала да може доста боље да одигра.

– Позвао бих публику да дође да нас подржи јер уз њену помоћ можемо да одиграмо изнад својих могућности. Пред нама је захтеван дуел у ком нисмо фаворити, али мислим да уз навијаче и борбеност можемо до победе. У претходној утакмици смо играли поен за поен, али у завршницама сетова нисмо имали чврстине да их преломимо у нашу корист. Међутим, када имамо подршку публике она нас носи у критичним ситуацијама и то много лакше превазилазимо. У суштини нема много мудрости, треба да играмо бољу одбојку од њих да бисмо победили – поручио је шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић.

Четвртфинале Купа Србије

Среда

Раднички – Таково (18)

Војводина – Ц. звезда (19)

Рибница – Млади радник (20)

15. новембар

Партизан – Спартак (С) (18.30)

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести