Уна Вајагић, одбојкашица Јединства, за „Дневник”: Европско искуство плус за домаћу сцену

Тешко је било освојити прву титулу државног првака у историји клуба, а сада је потребно да одбојкашице Јединства из Старе Пазове задрже најважнији пехар у витринама.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Све иде по плану за екипу Јова Цаковића, која има свих 11 победа у првенству, једина је непоражена, а пре неколико дана је оверено и финале Купа Србије, у ком ће играти са ТЕНТ-ом.

– Дошле смо до првог циља ове сезоне, финала купа. Очекивале смо да се тамо сретнемо са Обреновчанкама. Биће то добра утакмица, а ми ћемо радити на томе да освојимо трофеј – рекла је за „Дневник" примач сервиса Уна Вајагић.

Шампионке Србије играју и дебитантску сезону у Лиги шампиона у којој су пружиле добре партије против сваког ривала, а уписале су и прву победу, док су актуелном прваку турском Вакифбанку узеле сет.

– Европске утакмице нам много значе, јер су с друге стране мреже неке од најбољих играчица света. Ми од њих учимо и сигурно је да нам је много лакше у домаћој лиги после тог искуства, поготово у ситуацијама када се „ломи” резултат у неизвесним завршницама – додала је 19-годишња Уна Вајагић.

Вајагић је један од носилаца игре тима из Старе Пазове и свесна је одговорности и улоге у сезони када се брани титула.

– Није баш лако, али уз девојке и екипу која је у сваком тренутку ту, и када су тешки тренуци, а и лепи, све је лакше и не представља ми толики проблем – поручила је Уна Вајагић.


Стигло и МВП признање

Примач Јединства Уна Вајагић је од Одбојкашког савеза Србије добила МВП признање за најбољу играчицу у новембру.

– Све је, наравно, плод тимског рада, али драго ми је због награде. Свакако да је то подстрек за рад и остваривање следећих циљева – рекла је Уна.


К. Бугарски

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести