ИВАН ДЕЈАНОВИЋ, НАЈБОЉИ СРПСКИ ГИМНАСТИЧАР НА ВРАТИЛУ: Надам се одласку у Париз

Иван Дејановић, члан Соколског друштва Војводина, је наш најбољи гимнастичар на вратилу. Државни је првак и освајач Купа на овој справи, а прошле године је остварио и изванредан међународни резултат, јер је био други наинтернационалној ранг-листи за ову справу.
s
Фото: Иван Дејановић, фото: Ф. Бакић

- Ове године сам учествовао на шест светских купова. Од тога су пет били Челенџ купови и Светски куп, где се скупљају бодови за Олимпијске игре. У фебруару и марту ће се одржати светску купови баш намењени за скупљање бодова за Париз и ту ћемо имати шансу да се пласирамо на Олимпијске игре. За та такмичења ћу спремати и неке нове елементе, како бих имао веће шансе за Олимпијске игре, тако да ће ми вежба бити много захтевнија него ове и прошле године. Такође после 2024. године ћемо имати нова правила, тако да ћу морати да научим неке нове елементе - каже Иван Дејановић.

Ове године је Иван пети на ранг-листи за ватерило, мало је лошије пласиран од прошле године.

- Ове године су била много тежа такмичења, била је јача конкуренција, јер су се сви спремали за Светско првенство.

Фото: Иван Дејановић, фото: Ф. Бакић

На Светском првенству Дејановић је учествовао на вратилу, а поред њега боје Србије бранио је и Петар Вефић из Костолца у вишебоју, који иначе већ неколико година због школовања живи и тренира у Новом Саду.

- Задовољан сам наступом на Светском првенству. Заузео сам 33. место од око 170 такмичара на вратилу што је веома добар резултат.

Иван се на почетку каријере бавио вишобејем, али је онда одлучио да се посвети само једној справи, што је тренд у светској гимнастици последњих година. Тако се продужава каријера гимнастичара, али имају и могућност да забележе много боље резултате када се посвете само једној справи.

- Одлучио сам се да се специјализујем за вратило, јер сам тако имао вие времена да се посветим увежбавању неких нових елемената и да поправим много ствари у свом вежбању. Такође, лакше је постићи неки бољи резултат када тренирате само на једној справи, мање је повреда, а самим тим и дуже траје каријера - закључио је Дејановић.

После светских купова у фебруару и марту, Ивана очекује и Европско првенство у априлу у Италији, а надамо се и Олимпијске игре.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести