Mилица Гардашевић наставља са јаким митинзима: Стокхолм место успеха и одлична прилика

Следећа станица атлетичарки новосадске Војводине Милици Гардашевић биће митинг бронзаног статуса Светске атлетике у Стокхолму у суботу.
atletika
Фото: Српски атлетски савез

Наша скакачица удаљ је победила претходног викенда на првом митингу златне серије Светске турнеје у Астани (Казахстан) са 6,45 м, а претходно је забележила најбољи почетак сезоне у дворани од 6,69 м у Дортмунду (бронзани ниво) освојивши треће место.

– Распоред Светске турнеје не иде на руку скакачицама удаљ, јер је само недељу дана после Астане у календару митинг у Бостону. Одустали смо од одласка у Сједињене Америчке Државе, желећи да сачувамо Милицу од још једног напорног путовања у кратком временском периоду пред искушења која јој следе – рекао је њен тренер Марко Милинков

Главни циљ сезоне у дворани је Светско првенство у Глазгову (1–3. март).

– То не значи да смо одустали од победе у укупном пласману Светске турнеје, само ћемо до ње пробати да дођемо на тежи начин. На основу пласмана на три митинга сакупљају се бодови. Милица ће пропустити Бостон, али ће учествовати у Мадриду 25. фебруара. После успеха у Астани, на челу је трке, а на победу ће ићи и у Шпанији која би јој донела коначан тријумф у серији, без обзира на исход у Бостону – објаснио је Милинков. 

У међувремену се тандем одлучио да оде у Стокхолм, где је Милица победила 2021. године.

– Такмичење је одлично организовано, залетиште је добро. Постоји и могућност да ће екипа Швеђана која ради мерења на систему „Оптоџамп” поставити своју апаратуру на такмичењу. Већ смо од њих добили веома вредне резултате мерења летос након митинга у Карлстаду где је Милица, такође победила. Било би сјајно да опет дођемо до ових података и упоредимо резултате – додао је Милинков.

Ривалке на залетишту Милици ће бити домаће узданице Тилде Јохансон, Ајла Халберг Хосаин и Каролина Свенсон.   

– Свакако да нису нимало наивне. Скачу далеко, борбене су и неће лако „продати кожу” – нагласио је Марко Милинков.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести