И ПОРЕД ПОРАЗА ОД СИЛКЕБОРГА НАСТАВЉАЈУ ТАКМИЧЕЊЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ Ројевић задовољан, а уједно и тужан

(Од нашег специјалног извештача)
а
Фото: Fleming Heiberg

СИЛКЕБОРГ: Рукометаши данског Силкеборга, у Јиск арени, реванширали су се Војводини (26:22) за пораз на Сланој бари, па ће тако ове две екипе, као најбоље у Г групи, наставити такмичење у главној фази Лиге Европе, у групи са немачким Фленсбургом  и швајцарским Кадетеном . Занимљиво је то да ће све четири екипе у наредну фазу пренети по два бода. Првак групе ће директно у ћчетвртфинале, док ће другоплсирана и трећепласирана екипа играти бараж мечеве за плчасман међу осам најбољих тимова. 


И са Фленсбургом може да се игра

После зимске паузе, ЛЕ се наставља, а ривали ће бити Фленсбург и Кадетен.

– Други круг ће да буде изузуетно тежак, пошто имамо за ривала Фленсбург, тим који је међу десет најбољих на свету. А Кадетен је победио Фленсбурга, што довољно говори о квалитету Швајцараца.


Оно што оставља жал што поклоници рукомета у Србији и Данској нису могли да стекну праву слику односа квалитета ове две екипе. Војводина, за разлику од првог меча (29:28), није била комплетна (изостали Оцвирк и Милића), а на мегдан Данцима су, после 28 сати пута, изашли буквално из аутобуса (два сата пре почетка меча). И поред тога, Новосађани су оставили одличан утисак. Посебно у тренуцима када су стигли минус од пет голова и на одмор отишли са минималним вођством. У наставку стигао их је умор,  попустила је концентрација, што је Данцима омогућило да славе.

– Када сам сабрао све утиске и после преспаване ноћи, јако сам тужан. Убеђен сам да смо били комплетни и да нисмо имали проблема на време могли смо славити.  Са четири бода против Силкеборга већ бисмо били у плеј-офу, тј. у топ-12 и борили се са Кадетеном  за 2. место, а самим тим и велике шансе да се нађемо међу осам најбољих екипа. То би био изванредан резултат са овом екипом - рекао је тренер Војводине Борис Ројевић.

   Он је подсетио, када је Војводина направила серију 6:0, да је кључ игре против Данаца била одбрана 6-0.

– Слабо су се сналазили на ту зонску формацију, па су морали да пређу на игру „седам на шест“, што то раде изванредно и стварали су нам мале проблеме. Кључни моменат је био умор посебно код Бориса Пуховског и Азиза, где нисмо могли са кратком ротацијом, само са Томићем и Голубовићем, да пронађемо решење. Умор је и довео до пада концентрације у ситуацијама када смо требали да финиширамо и да забијамо зицере.


СилкеборгВојводина 26:22 (13:14)

СИЛКЕБОРГ: Јискарена, гледалаца: 1.876. Судије: Данијел и РобертоАкотоМартинс (Португалија). Седмерци: Силкеборг 2(2), Војводина3(2). Искључења: Силкеборг 8, Војводина 6 минута.

СИЛКЕБОРГ: Халкбак 1, Илсо, Болдсен 3, Лауге 3(2), Лингард 2, Ловквист (11одбрана), Фриден 6, Тофт, Богојевић 8, П. Кристенсен 2, М. Кристенсен, Бјеринг, Солстад 1, Кнудсен, Санд.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Шијан, Воркапић 3 (2), Вуковљак, Азиз 3, Ратковић, Трнавац1 (11 одбрана), Миленковић, Сунајко, Пушица, Рађеновић 1, Пешић 1, Томић 2, Роган 3, Голубовић 2, Пуховски 6.


И поред одличног утиска, Ројевић није у потпуности задовољан.

– У принципу ја никада нисам задовољан.  Увек сматрам да смо могли да то урадимо боље. Ово је била, заиста, виша сила. Када све саберем, од повређена два јако битна играча, па до овога што нам се догодило са дуготрајним путовањем, јако сам задовољан  – сматра Ројевић.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести