Освајање Суперкупа рукометашима Војводине сјајна увертира пред изазове у Европи

Да су новосадски рукометаши без премца у домаћим такмичењима дуго се прича и то са разлогом.
с
Фото: Рукометни савез Србије

Војводина је освајањем Суперкупа, победивши Динамо са 32:22 на Бањици, потврдила то и наговестила успехе и у европским такмичењима. Изабраници Бориса Ројевића прилично су лако, са „пола гаса“ савладали Панчевце, који су неколико сезона међу четири најбоље екипе у Србији.

Црвено-бели немају времена са славље, оставиће га за крај сезоне, пошто их у среду од 17 часова очекује окршај са Црвеном звездом у Купу „Проф. др Бранислав Покрајац“, а потом и дерби са Партизаном у Суперлиги у суботу  од 19.30 часова.

Стратег Новосађана Борис Ројевић рекао је да је задовољан изведбом својих пулена.

– До победе смо стигли (не)очекивано лако и драго ми је то што сам имао прилику да поделим минутажу. Ово нам је прва од четири утакмице које ћемо одиграти у девет дана и одлично је то што смо славили и што смо сачували тим. Одиграли смо без Стефана Додића и Дарка Миленковића, док је Мохамед Азиз цео меч преседео на клупи због лакше повреде. Забрињава ме повреда капитена Миљана Вуковљака, али верујем да ће успети да се опорави и помогне екипи командујући одбраном – поручио је Ројевић.

Голман Војводине Фран Лучин имао је солидан меч и истакао да је екипа увек гладна трофеја.

– Свака награда и потврда доброг рада весели мене и остале играче. Ниједан трофеј није безначајан. Заслужено смо славили против Динама и одлично је што смо наставили серију победа против Панчеваца и потврдили да смо бољи тим. Одбрана је била на високом нивоу у првом полувремену, напад такође,  тако да смо већ након 30 минута били свесни да смо близу тријумфа. Одлично је и што је тренер Борис Ројевић имао прилику да изротира и види на делу нове играче и оне који нису имали већу минутажу током првог дела сезоне. Суперкуп Србије нам је подстрек пред изазове у  Купу, Суперлиги и Лиги Европе – јасан је хрватски интернационалац.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести