РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ЗАВРШИЛИ СЕЗОНУ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Жал и понос у исто време

Успешна, али и несрећна. Тако би се могла описати завршница сезоне рукометаша Војводине у ЕХФ Лиги Европе (ЛЕ). Црвено-бели су у 4. колу топ-16 фазе ЛЕ савладали Кадетен (24:21), али су, ипак, „сајџије” отишле у наредну фазу такмичења због боље гол разлике. Воши је фалио само један погодак (у Шафхаузену било 24:27), али га пулени Бориса Ројевића нису постигли. Упркос поразу, шампион Србије је оставио позитиван утисак у Европи и заслужио похвале свих екипа с којима су се састали.
С. Шушњевић
Фото: Dnevnik.rs

Утакмица је почела бајковито за Војводину серијом 7:0. Одбрана је била феноменална, а исто тако и чувар мреже Андреј Трнавац, којем је ово сигурно једна од најбољих партија у досадашњој каријери. Повремени репрезентативац Србије је био ноћна мора за госте и имао је чак 11 интервенција у првих 20 минута. У тим тренуцима домаћи су имали потребну разлику и константно су водили са пет или шест голова разлике. У финишу првог дела консолидовали су се гости и имали само три гола заостатка пред одлазак на одмор.

Фото: Dnevnik.rs

У наставку је уследио пад у игри Новосађана док је Пјетрашик из редова био изузетно расположен и задужен за постизање голова. Борили су се домаћи да понове стекну четири гола предности, али нису успели. Да туга буде већа имали су црвено-бели последњи напад, лопта је стигла до пивота Немање Ратковића, који није успео да упути шут на гол Швајцараца, па је тако Воша са победом, али недовољном разликом, завршила такмичење у Лиги Европе.

Фото: Dnevnik.rs

Стратег Војводине Борис Ројевић био је видно утучен након меча са Кадетеном, али и поносан на играче.

– Јако ми је тешко пошто смо били бољи тим све време. Имали смо све у својим рукама, чак последњи напад, али није нам се дало. Ратковић ми је рекао да је ситуација била добра, да се једноставно спетљао и није упутио шут. Свестан сам да смо одиграли феноменалну утакмицу, постигли првих седам голова на мечу и били на добром путу да успемо у намери, јако мало нам је фалило. Имали смо проболема у нападу, Голубовићу није био дан, док је Јовица Николић одрадио тек два тренинга с екипом што се видело на терену. Све сам пробао, да ли ће неко од бекова да искочи али нису. Иако сам тужан исто тако ми је и драго што смо победили екипу која је на нивоу Лиге шампиона и показали смо да свима можемо да изађемо на црту – јасан је Ројевић.

В. Гвозденовић


Војводина - Кадетен 24:21 (11:8)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 2002. Судије: Лешјански и Пјахота (Пољска). Седмерци: Војводина 5 (3), Кадетен 4(4). Искључења: Војводина 8, Кадетен 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Оцвирк 6 (2), Вуковљак, Азиз 1, Ратковић 1, Миленковић 2, Сунајко, Пушица, Рађеновић 3, Пешић, Роган 5, Ђорђић 1 (1), Голубовић 1, Пуховски 4, Николић, Лучин, Трнавац(19 одбрана).

КАДЕТЕН: Бен Ромдане 1, Рикардсон 7 (4), Кањељас 1, Храховец 2, Шопер, Лир 1, Брокер, Пјетрашик 7, Марковић, Марос, Мартиновић, Принс, Хербургер 2, Пилиповић (8 одбрана, 1 седмерац), Мејер (1 одбрана, 1 седмерац).


ТОП 16 ФАЗА ЛИГЕ ЕВРОПЕ

Група 3

Силкеборг – Флензбург 26:45

Војводина – Кадетен 24:21

1. Флензбург               6             5             0             1             231:167             10

2. Силкеборг               6             3             0             3             178:197             6

3. Кадетен      6             2             0             4             168:188             4

4. Војводина 6             2             0             4             155:180             4


Фаворити прошли даље

Завршена је главна рунда Лиге Европе. Победници четири новоформиране групе који су обезбедили директан пласман у четвртфинале су Нант, Скјерн, Флензбург и Спортинг из Лисабона. У борби за преостала четири места наћи ће се : Нексе – Рај Некар Левен, Кадетен – Фуксе, Динамо – Силкеборг, Бургдорф – Савехоф. Први мечеви осмине финала играју се 26. марта, а реванши седам дана касније.


Група 1

Рај Некар Левен – Забрзје 27:23

Нант – Бургдорф33:36

Група 2

Савехоф – Нексе 34:28

Горење – Скјерн 24:29

Група 4

Динамо – Спортинг 27:31

Фуксе – Константа 35:31

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести