РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ СУТРА У ЗРЕЊАНИНУ ДОЧЕКУЈУ БУГАРСКУ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Шанса за младе играчице

Рукометашице Србије сутра почињу борбу за пласман на Европско првенство; које се игра наредне године у Мађарској, Аустрији и Швајцарској.
rukomet
Фото: pixabay.com

Српкиње се налазе у групи Г са Бугарском, Турском и Црном Гором. Први меч изабранице Уроша Брегара играју сутра од 18 часова против Бугарске у зрењанинској Кристалној дворани. Након дуела са комшијама, Српкиње ће кренути пут Турске са којом ће играти у недељу од 16.30 часова.

Подмлађеном саставу Србије много ће да значе дуели у квалификацијама за Европско првенство како би спремне дочекале почетак шампионата света од 29. новембра до 17. децембра. Земље домаћини биће Данска, Норвешка и Шведска. Селектор националног тима Урош Брегар рекао је да је задовољан атмосфером која влада у свлачионици.

– Много тога се променило од последњих званичних утакмица. На списку је неколико нових младих играчица жељних доказивања. На мени је да уклопим екипу и да са два бода против Бугарске стартујемо квалификациони циклус. Девојке су мотивисане, једва чекају да изађу на терен и да се боре за државу. Радује ме и то што играмо у Зрењанину, који нас је увек добро дочекао и не сумњам да ће тако да буде и овог пута – истакао је словеначки стручњак.

Једна од искуснијих играчица Србије Јована Милојевић истакла је да се радује новим изазовима и наступима за национални тим.

– Пред нама је велики изазов. Потрудићемо се да добро стартујемо квалификације и почнемо са четири бода. Биће нам потребно време да се уиграмо и да нас селектор уведе у систем. Ово је талентована екипа и сјајна је шанса за младе играчице да се докажу. Сматрам да је добро то што најпре играмо са Бугарском која је слабија екипа од Турске. Наравно, то не значи да ћемо против Бугарске да играмо ноншалантно, напротив, трудићемо се да обрадујемо навијаче и публику која дође да нас подржи. Ове утакмице су тест за нас како би биле праве када дође Светско првенство – закључила је Милојевић.

В. Г.

Група Г

Сутра

Србија – Бугарска (18)

Црна Гора – Турска (18)

Недеља

Бугарска – Црна Гора (16)

Турска – Србија (16.30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести