ЂОКОВИЋ ЈЕ "УТЕГНУТ", ЖЕНСКИ ТРЕНЕР МОГАО БИ ДА ГА ИСПРАТИ каже Богдан Обрадовић бивши селектор Дејвис куп репрезентације

Нико није очекивао те, слабије резултате и зато је Новак Ђоковић урадио нешто да то промени.
1
Фото: Танјуг видео

Није сачекао да се сезона одмотава, па да размишља о томе. Дошао је до тог пресека, што је у овом тренутку јако добро, рекао је некадашњи селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић о одлуци најбољег тенисера света да заврши сарадњу са тренером Гораном Иванишевићем.

Обрадовић је гостујући на телевизији К1, у емисији "Кец на једанаест" истакао да не сумња да је српски тенисер спреман и мотивисан за наставак сезоне.

"Сви смо ми једна велика породица, али у том неком тренутку, колико ћеш времена ти са неким провести, то те живот не води. Они ће и даље бити ту заједно, Горан је рекао да ће он и Новак остати пријатељи до краја живота, исту реченицу је изговорио и Ђоковић. Био сам на конференцији за штампу након раскида сарадње и на тренингу, тако да сам видео атмосферу. Новак је тотално "утегнут", позитиван, потпуно је окренут ка каријери, тај кондициони део који је радио је феноменалан, утегнут је као праћка", сматра Обрадовић.

Када имате два чврста материјала, ту почиње њихов додир, сучељавање и стварање доста варница. Ако приметите да се већ пали ватра, онда то није добро, нагласио је Обрадовић.

"Нико ту не каже да је неки од ова два материјала лошији, него једноставно не функционише више како треба и онда је најбоље променити".

Обрадовић је прокоментарисао спекулације да би Ђоковићев нови тренер могла да буде жена - Амели Морезмо или Кончита Мартинез.

"Морезмо је радила са Ендијем Марејем и то је функционисало, али је он такође радио са својом мајком, па се негде навикао. Питање је како би се овде уклопила. Кончита Мартинез је већ водила Дејвис куп репрезентацију Шпаније и одлично се показала. Зимоњић је сада такође са њима. Ко ће имати улогу званичног тренера, то ће одлучити Новак".

Према његовим речима, женски тренер би могао да делује умирујуће на Новака.

"То је до самог играча, шта он заправо жели и хоће, али мислим да може жена да га испрати. Оне имају сазнања као и мушкарци, чак мислим да жене могу нас боље да разумеју емотивно, као и да стабилизују. Оно што мушкарци не могу да ураде, то сигурно могу жене. Мислим да апсолутно може да функционише. Можда Новаку и треба тај умирујући део, где би га жена избалансирала другачије. Све је то до Новака, шта ће њему пријати", рекао је Обрадовић.

Новак је задржао рутине и нема никаквих промена. Ко ће бити тренер, за то ипак мора да прође време. Доказ тога да он нема неког у резерви је то да је сјајно функционисао са Иванишевићем, да је имао некога у глави, већ би га припремао. Осетио је једноставно, да након лоших резултата и неког засићења, дошло је време за променама, додао је он.

"Мотив му је да одбрани поене, али и да се задржи на првом месту, доказао је да може са притисцима да се носи. Новак је и даље сурови професионалац. Са свим што има иза себе, шта је направио и урадио, мене шокира што он и даље жели да се бави тенисом и буде професионалац. Он је изашао из било које форме логичног размишљања, до када би то требало да буде. Он више нема против кога да се бори и нема кога да јури, превазишао је све. Јури самог себе, а то је најтеже. Чак и за Олимпијске игре је изјавио да би могао да учествује и на следећим играма. Носио се са свим притисцима и није га ништа пореметило",  каже Обрадовић и открива на чему би радио са Нолетом, уколико би он постао његов тренер.

"На сервису, мислим да ту може да напредује. Немогуће је да будеш добар на  три ударца, а да на сервису не будеш на том нивоу. Постоји простор код њега да се то може урадити. Сигуран сам да ће ко год буде радио с њим, трудити се да то усаврши. Сви тренери гледамо то другачије, јер имамо потпуно другачији приступ Новаку. Надам се да ће са те стране наћи тај заједнички језик и визију коју има са будућим тренером".

Тениски стручњак објашњава и због чега Новак жели да избегне играње турнира на другим подлогама.

"Њему је тотални фокус на Олимпијским играма које се играју на земљи. "Побегао" је из Америке за Европу да би кренуо да тренира овде и да би се спремао за пут у току сезоне и да би што више времена провео на земљи пре ОИ. Због тога се повела прича да неће играти на Вимблдону, већ да ће играти на Ролан Гаросу како би му фокус остао на земљи. Олимпијске игре долазе после низа турнира, а он можда жели да избегне друге подлоге како би имао што више турнира на земљи", закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести