ЕП: Црна Гора сломила Хрватску

Ватерполо репрезентација Црне Горе победила је Хрватску са 15:13 (2:4, 3:1, 3:4, 3:2 – 4:2) у последњем колу А групе. Црна Гора ће играти у осмини финала против Немачке.
s
Фото: European Aquatics / Tonci Plazibat / CROPIX

Хрватска је на крилима навијача сјајно почела меч, па је у режији Марка Жувеле за тили час стигла до 2:0. Марко Мршић је покренуо Црну Гору, Јерко Маринић Крагић реализовао петерац за 3:1. Владан Спаић је смањио на 2:3, а када се очекивао крај прве деонице, са звуком сирене је погодио Констанин Харков – 4:2. Почетком другог квартала, Василије Радовић је погодио за 3:4, а недуго затим пројектил у мрежу Хрватске проследио је Стефан Видовић – 4:4. Навијачи Хрватске су утихнули када је после сјајне акције Мирослав Перковић погодио за 5:4. Душан Матковић није успео да затресе мрежу из одличне позиције, а казна је стигла у виду гола Марка Жувеле – 5:5. Лорен Фатовић је донео предност Хрватској на старту трећег квартала, али је Црна Гора преко Душана Матковића стигла до егала – 6:6. Већ у следећем нападу, уследио је пројектил Јерка Маринића Крагића – 7:6. Владо Попадић је донео изједначење, Хрватска у режији Јерка Маринића Крагића и Константина Харкова побегла на 9:7, а Ђуро Радовић у завршници треће деонице погодио за 8:9. Ђуро Радовић је на почетку четврте деонице постигао сјајан гол за 9:9. Недуго затим Ђуро Радовић је поново затресао мрежу, али је врло брзо Анте Вукићевић донео изједначење – 10:10. Судије су на два минута пре краја досудиле „бруталити“ Владу Попадићу. Црна Гора је до краја утакмице остала са играчем мање у базену. Тешановић је одбранио петерац Фатовићу, али није ударац Луке Букића на 70 секунди пре краја. Већ у следећем нападу, Јован Вујовић је погодио за 11:11. Хрватска није искористила напад, Ђуро Радовић је затресао мрежу, али је поништен. Уследио је пенал рулет.

Крагић је погодио, погодио је и Ђуро Радовић. Тешановић је зауставио Харкова, сигуран је био Укропина. Бурић је био прецизан, прецизан је био и Перковић. Тешановић је зауставио Фатовића, а тачку на драму је ставио Мршић.

У другој утакмици последњег кола у А групи Шпанија је савладала Француску са 9:6. У Б групи Грчка је победила Грузију са 18:9, а Мађарска је била боља од Италије са 10:5.

Директан пласман у четвртфинале изборили су Шпанија, Хрватска, Мађарска и Италија. Утакмице осмине финала на програму су 10. јануара, а састаће се Црна Гора - Немачка и Србија - Француска. Коначан расплет у Ц и Д групи биће познат сутра, у уторак.

Уколико прођу осмину финала Италија чека Црну Гору, а Мађарска Србију.

 

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore
 
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести