ПРЕД ПОЧЕТАК ТУРНИРА РЕГИОНАЛНЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ, ЖИВКО ГОЦИЋ тренер ватерполиста Новог Београда: Играмо са добрим екипама, биће веома тешко

Тренер ватерполиста Новог Београда Живко Гоцић изјавио је пред почетак турнира регионалне Премијер лиге, да ће највећи изазов бити на прави начин физички припремити екипу за велике напоре у кратком временском року.
1
Фото: ВК Нови Београд

Први овосезонски турнир регионалне ватерполо Премијер лиге одржаће се у Београду, на базену Спортског цнтра “11. април” од 27. до 29. марта. Осим домаћина турнира, екипе Новог Београда, учествоваће још Црвена звезда, Јадран из Херцег Новог, дубровачки Југ и сплитски Јадран.

Први меч Нови Београд игра у среду од 20.15 часова против Јадрана из Херцег Новог, потом у четвртак у истом термину састаје се са Јадраном из Сплита, а у петак такође од 20.15 часова ривал ће бити дубровачки Југ.

"Наравно да није нормално да се три утакмице играју у само три дана и да жаргонски речено све то иде по леђима играча. Зато поново апелујем на људе који могу да то мало промене. И играчи су само људи, нису роботи, и они су од крви и меса, а све више календар изгледа тако као да играчи иду на батерије, али батерије немамо. Шта је ту је, како је нама тако и другим екипма, међутим, на овом турниру гостујућим екипама из Црне Горе и Хрватске биће за нијансу лакше, јер играју само две у утакмице у три дана", истакао је Гоцић и додао да се нада да ће његова екипа пружити максимум на поменутим мечевима.

"Играмо са добрим екипама, биће веома тешко, а што се тиче публике имаће шта да се види. Надам се да ћемо ми задржати све бодове и презентовати српски ватерполо на прави начин, што желим и Црвеној звезди која такође игра на овом турнриу", изјавио је Гоцић.

Капитен Новог Београда Филип Филиповић констатовао је да његов клуб очекује маратонска недеља.

"Очекује нас маратонска недеља, пре свега због учесталости утакмица, јер играмо три меча у распону од само 48 сати. Биће заиста изазовно. Не могу да кажем да се нисмо спремали за то, али са физиолошке стране никада не можете бити спремни за три напорна дуела у тако кратком временском року. Желимо да изборимо пласман на финални турнир који се средином априла одржава у Сплиту. Из тог разлога, ако на ове три утакмице у Београду успемо да задржимо ритам и жељени ниво игре, остварићемо предност која ће нам дати право да се надамо освајању Јадранске лиге ове године", закључио је Филиповић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести