У ЗРЕЊАНИНУ ОДРЖАН ТУРНИР ЈАДРАНСКЕ А1 ЛИГЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ: Половичан учинак Воше

У Зрењанину је одржан први турнир Јадранске А1 регионалне лиге за ватерполисте,  Б група. У овој групи надмећу се српски клубови Војводина, Вукови, Валис, Таш и Пролетер.
1
Фото: Ф. Бакић

После пет одиграних кола Валис и Вукови су забележили по три победе и пораз, Војводина и Пролетер имају половичан учинак, док је Таш без победе.

Најзанимљивији и најнеизвјеснији сусрет првог дана, био је војвођански дерби између новосадске Војводине и домаћина турнира, Пролетера. Победили су Новосађани с два гола разлике, но утакмица је била „отворена" до задњег минута.

– Био је ово доста добар турнир за нас, за наше младе играче да се што боље уиграју. Мада, био је веома напоран, јер смо за три дана одиграли четири утакмице. Оно што је веома важно је то да смо успели коначно да савладамо Пролетер, нашег овогодишњег великог ривала. Успели смо да исправимо грешке из претходних дуела, поготово када смо киснули код куће. Такође, савладали смо и Таш, а изгубили смо од Вукова и Валиса. У последњој утакмици против Валиса нас је сустигао умор, јер смо сваки дан путовали из Новог Сада за Зрењанин да играмо утакмице – казао је тренер Војводинине Јован Поповић.

Фото: Јован Поповић тренер Војводине, фото: Ф. Бакић

Следећи турнир биће одигран у јануару. Најбоља два клуба укрстиће се са две најбоље екипе из А групе, где се такмиче хрватски тимови и црногорски.

– После турнира у јануару по прве две екипе ће се састати и борити за улазак у Премијер лигу. Тренутно смо трећи, али ако на следећем турниру одиграмо боље и успемо да савладамо Вукове, а били смо близу и у Зрењанину, можемо и до другог места. Поготово што је изненађења било и у Зрењанину, када је Пролетер изненадио Валис, који је озбиљна екипа са јаким буџетом.

Ову паузу Војводина ће искористити да се што боље уигра за наставак првенства, као и за други турнир Јадранске лиге.

– У првенству нас очекује борба за опстанак у Суперлиги, потребна су нам три или још боље шест бодова, како бисмо били сигурни да ћемо остати у елити. У сваком случају потрудићемо се да не останемо само на тој борби за опстанак, него да пробамо да се домогнемо и плеј-офа, како бисмо мало играли и са најбољим екипама у Суперлиги – закључио је Поповић.

Г. Маленовић

Резултати Б групе

Прво коло: Вукови - Таш 19:8, Пролетер - Војводина 9:11. Друго коло: Таш - Валис 8:15, Пролетер - Вукови 7:13. Треће коло: Вукови - Валис 7:11, Војводина - Таш 18:9. Четврто коло: Пролетер - Валис 13:12, Вукови - Војводина 10:8. Пето коло: Пролетер - Таш 10:8, Валис - Војводина 18:9.

1. Валис            4             3             1             66:37   9

2. Вукови        4             3             1             49:34   9

3. Војводина 4             2             2             46:46   6

4. Пролетер  4             2             2             39:44   6

5. Таш                4             0             4             33:72   0

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести