манастир

Друштво МЕШТАНИ ИЗ ПЕПЕЛА ДИГЛИ СВЕТИЊУ И САГРАДИЛИ ЈЕ СВОЈИМ РУКАМА ЗА САМО ТРИ МЕСЕЦА: Јединствена црква брвнара смештена у селу Доња Оровица код Љубовије (ФОТО)
У селу Доња Оровица, налази се јединствена црква брвнара посвећена Сабору Светих 12 Апостола која и дан данас чува вредне реликвије које су под заштитом државе.
Друштво У ОВОЈ СРПСКОЈ СВЕТИЊИ ПОСТОЈИ ФРЕСКА ЗБОГ КОЈЕ СУ СЕ И ТУРЦИ КЛАЊАЛИ Манастир вековима чува мошти великог владара, чије име крије велику симболику (ФОТО/ВИДЕО)
На 130 километара од Београда се налази општина Деспотовац, а цео крај назива се Ресава, будући да истоимена река туда протиче.
Друштво Праве се ЗАШТИТНИ КАМЕНИ ЗИДОВИ поред реке Милешевке, радови на РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА до манастира Милешева биће ГОТОВИ ДО КРАЈА МАЈА
Пријепоље – Радови на реконструкцији пута од Пријепоља до манастира Милешава су у пуном јеку.
Друштво ДЕВОЈЧИЦА СЕ ОПОРАВИЛА НАКОН МОЛИТВЕ Ово је српска светиња у којој се дешавају чуда; У Миљковом манастиру код Свилајнца налази се посебна икона Мајке Божије (ФОТО)
СВИЛАЈНАЦ: У живописном селу Гложане код Свилајнца окружена буковом шумом ушушкала се и велика српска светиња, у народу познатија као Миљков манастир.
Свет ХОРОР У КОПТСКОМ МАНАСТИРУ Тројица монаха избодени на смрт
ПРЕТОРИЈА: Три египатска монаха који припадају Коптској православној цркви смртно су избодена ножем у нападу на манастир у Јужној Африци, а осумњичени 35-годишњи мушкарац је ухапшен, саопштила је данас полиција.
Photo
Магазин / Наслови ОВДЕ ЈЕ САХРАЊЕНА ЋЕРКА ЧУВЕНОГ СРБИНА Многе девојчице по њој су ДОБИЛЕ ИМЕ, а са њом се угасила лоза Вука Караџића (ФОТО)
ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Најпознатија је као кћерка Вука Стефановића Караџића, иако је била једна од свега три српске сликарке које су стварале у Србији у 19. веку.
Хроника У МАНАСТИРУ РАНИО НОЖЕМ ЈЕДНУ ОСОБУ Србин осумњичен за покушај убиства у Будви
ПОДГОРИЦА: Држављанин Србије М.П. (28) ухапшен је данас због сумње да је ранио ножем једну особу у манастиру Подмаине код Будве, саопштила је Управа полиције Црне Горе.
Друштво КЛИЗИШТЕ ЈЕ УГРОЗИЛО КУЋЕ И МАНАСТИР: Након скоро три месеца укинута ванредна ситуација у Прибоју
ПРИБОЈ: Три месеца након што је због алармантног стања и опасности због покретања клизишта на делу територије Прибој проглашена ванредна ситуација, она је данас одлуком Штаба укинута.
Друштво УРУШАВАЈУ СЕ ПОЈЕДИНИ ДЕЛОВИ ВЕЛИКЕ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ Крећу обимни радови на санацији и реконструкцији манастира Милешева
ПРИЈЕПОЉЕ: Једној од најстаријих и највећих српских светиња, манастиру Милешева предстоји велика санација и реконструкција појединих делова.
Магазин / Путовања АКО СТЕ ГРЕШНИ ВОДА СЕ ПОВЛАЧИ И НЕ МОЖЕТЕ ДА ЈЕ ВИДИТЕ Легенда о Савиним испосницама и дан данас живи, велика српска светиња вековима одолева у кањону Милешевке (ФОТО)
ПРИЈЕПОЉЕ: Једна од најстаријих и највећих српских светиња ушушкала се у кањону реке Милешевке и духовни је светионик пријепољског краја већ вековима.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести