Биковић због улоге тренирао уметничко клизање четири месеца

„Припремајући улогу, осим стандардне психолошке припреме лика, тренирао сам уметничко клизање четири месеца“, казао је глумац Милош Биковић данас у биоскопу Синеплекс Ушће, најављујући за 7. март београдску премијеру филма "Лед" Олега Трофима.
Milos Bikovic film Led
Фото: Youtube Printscreen

Биковић је напоменуо да је тај филм сниман 18 месеци и да је ушао у историју руске кинематографије као најгледанији руски филм на дан када је ушао у биоскопе.

„Продате су све карте за пројекције филма широм Русије првог дана његовог  приказивања. Филм има изузетан визуелни идентитет и говори о спорту који је најближи уметности, јер се, да није тако, не би звао уметничко клизање. Зато има одличну основу за екранизацију. ''Лед'' има елементе мјузикла и квалитетно је урађен", казао је Биковић.

За њега није било дилеме да мора свој руски да доведе до савршенства, јер како каже, шампион Русије не сме да има акценат.

„Уложио сам много да мој руски буде савршен. Све је више пројеката где ме продукција не озвучава у коначној верзији филма и то ме радује", рекао је Биковић.

Наш млади глумац каже да је његове замерке на сценарио, продукција филма одмах прихватила

„То показује да је екипа филма и те како била отворена за моје предлоге. Такав приступ стварању филма ми се јако допао, јер ствара синергију из које настаје одлично оствење. Припремајући улогу осим стандардне психолошке припреме лика, тренирао сам уметничко клизање четири месеца. Јако сам задовољан што имам све зубе у глави након та четири месеца тренирања. Увек играм на филму атлете који се баве спортовима са којима ја немам апсолутно никакве везе", навео је Биковић.

Према његовим речима, цела екипа филма се одлично забављала на снимању филма.

„Били смо у Сочију, на Бајкалском језеру... све сцене које су снимане на отвореном, рађене су на реалном леду и дешавало се да неко само пропадне у воду. Срећом то се мени није догодило. Са нама су радили бивши шампиони Русије у уметничком клизању", рекао је Биковић.

Он напомиње да у Русији напуштају социјалистички модел стварања филмова у којем редитељи одлучују о свему, већ се за финалну верзију остварења углавном питају продуценти.

„Са друге стране, руска школа глуме је врхунска. Наша школа глуме се базира на ономе што је радио Станиславски. Често ми се дешава да радим са неким ''светим'' глумцем који памти Стаљина, а да појма немам колико је тај уметник важан за Русију", казао је Биковић.

На питање руске новинарке да ли би представљао Србију у уметничком клизању, популарни глумац се само насмејао и додао:

„Био би ти најгори наступ за Србију у историји уметничког клизања код нас".

По писању највећег руског портала посвећеног дешавањима у филмској индустрији, након светске премијере у Москви, овај филм "прети" да у тој земљи постане један од најгледанијих филмова свих времена.

Инспирисан истинитим догађајима, руски филм „Лед" је емотивна прича о девојци којој је љубав помогла да устане из инвалидских колица и постане шампион света у клизању.

Осим Биковића глумачку екипу чине и Аглаја Тарасова и Александер Петров.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести