Новосадска премијера “Лихвара” сутра у Арени

НОВИ САД: У склопу 49. Међународног филмског фестивала Фест и ревије филмова која се одржава у новосадском биоскопу “Арена синеплекс” сутра у 19. 30 часова је свечана премијера филма Немање Ћеранића „Лихвар“.
l
Фото: Promo

Пубика ће имати прилику да поздрави део ауторске и глумачке екипе.

Крими-драма „Лихвар“ упознаје нас са локалним зеленашем, бившим боксером, који се увек држи свог кодекса: нико му никада не остаје дужан и никоме није дужан. Пратимо један дан у животу зеленаша у малом граду у Србији, коме се живот окреће наглавачке због глупости у тренутку када је био на корак до остварења сна.

У главним улогама појављују се: Душан Петковић, Страхиња Блажић, Јово Максић, Златан Видовић, Бранко Видаковић, Милица Грујичић, Милош Милаковић, Младен Андрејевић, Иван Ђорђевић, Александар Ђурица, Татјана Ванчеловски... Сценарио потписује Страхиња Маyаревић, фотографију Душан Грубин, а музику Далибор Врзић.

Редитељ је раније за Танјуг изјавио да је филм снимљен за само 14 дана, уз посебан документаристички приступ који им је то комотно омогућио.

-То је био необичан приступ филму, а то је заправо поступак “синема верите”, где смо снимали готово у документарном стилу, када је “камера из руке- објашњава Ћеранић.- Камера заправо игра за глумце, а не глумци за њу, то је оно што је свакако другачије. Доста инспирације ми је дала европска кинематографија.

Ћеранић је дебитант на пољу дугометражног играног остварења, а дипломирао је на катедри за филмску и ТВ монтажу. Успешно се опробао у свету филмске и ТВ режије, познат је по кратким филмовима „Сточар“ и „Соба смрти“, као и запаженим ТВ серијама „Група“ и „Швиндлери“.

Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести