Саопштен главни програм Венецијанског фестивала

У селекцији главног програма Филмског фестивала у Венецији, који ће 78. пут бити одржан од 1. до 11. септембра, између осталих наћи ће се значајна филмска остварења која потпусују нека од највећих редитељских имена данашњице, а која ће српској публици бити приказана, најављују у дистрибутерслој кући „МЦФ МегаКом филм“.
venecija filmski festival
Фото: Youtube Printscreen

На фестивалу ће бити приказани филмови Пола Шредера, Ридлија Скота, Мајкла Франка, Гзавијеа Гианолија, браће Де Иноћенцо, Стефана Бризеа и Леонарда Ди Констанца, а међу остварењима која ће се надметати за главну награду најстаријег светског филмског фестивала биће и “Моћ пса” канадске редитељке Џејн Кемпион, “Паралелне мајке” Педра Алмодовара и “Спенсер” у којему Кристен Стјуарт игра принцезу Дијану.

Редитељ Пол Шредер представиће свој филм „Бројач карата“, који прати Вилијама Тела, коцкара и бившег војника, а у главним улогама су Виљем Дафо и Оскар Ајзак. Филм „Изгубљене илузије“ редитеља Гзавијеа Гианолија, рађен је по мотивима истоименог романа Онореа де Балзака. Део глумачке поставе чине Жерар Депардје, Гзавије Долан и глумица Сесил де Франс. Редитељски двојац Дамиан и Фабио Де Иноћенцо, добитници награде „Сребрни медвед“ за најбољи сценарио за филм „Лоше приче“ на прошлогодишњем филмском фестивалу у Берлину, приказују напети трилер „Латинска Америка“ у Венецији.

У главној филмској селекцији ће се такође наћи „Залазак сунца“ редитеља Мајкла Франка, а Стефан Бризе представиће свој филм „Други свет“. Остварење „Унутрашњи кавез“ режирао је Леонардо ди Констанцо, а у главној улози је италијански глумачки бард Тони Сервиљо, познат по улози у чувеном филму „Велика лепота“. Средњовјековни еп Ридлија Скота “Посљедњи двобој”, у којем глуме Мет Дејмон, Адам Драјвер и Бен Афлек, те жарко ишчекивана научно-фантастична прича “Дине” Дениса Виленева, премијерно ће бити приказани у Венецији изван конкуренције.

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести