Свечано отворен Трећи Равно село Филм фестивал

Италијански редитељ Паоло Зука и глумац Јакопо Кулин свечано су отворили фестивал уз звуке филмске музике у пратњи Новосадске филхармоније.
Ravno selo Film festival/Promo
Фото: Промо/Равно село Филм фестивал

Свечано је отворен трећи Равно Село Филм Фестивалу у овом војвођанском селу. Италијански редитељ Паоло Зука и глумац Јакопо Кулин поздравили су госте и око две хиљаде посетиоца и свечано отворили фестивал. Гостима се на почетку обратио Лазар Ристовски, иначе Равноселац и оснивач фестивала и најавио да је главни пројекат за изградњу Дома културе готов.

“Циљ овог фестивала је био обнављање изгорелог Дома културе и мени је задовољство да најавим да су средства обезбеђена од стране Покрајинског секретаријата за културу. Драго ми што имамо тако много гостију из иностранства, јер ово јесте интернационални фестивал и хвала свима на подршци и залагању да напредује из године у годину. ”

Гостима је премијерно приказана анимација Дома културе по пројекту архитеката.

Фото: Ravno selo Film festival/Promo

Међу гостима поред Милана Марића, лица у фокусу ове године, били су и градоначелници Новог Сада и Суботице, као и гости из Италије, Кине и Данске. Кинеска продуценткиња  Џан Ју Ђа на српском језику поздравила је госте и изразила наду да се сарадња између наше две земље оствари и у области филма и телевизије.

Милан Марић изразио је своје задовољство и рекао: “Срећан сам што сам на овом младом фестивалу, посебно зато што сам и ја сам на почетку каријере. Поручио бих младим људима да се не плаше да греше, али да не престану да сањају”.

Председник Савета Месне заједнице Равног Села Зарија Лазовић је изјавио како је овај фестивал велики догађај за Равноселце и колико су сви поносни и на свој фестивал и на Лазара Ристовског.

Свечано отварање фестивала пратио је и концерт филмске музике, на којем су новосадски филхармоничари предвођени маестром Микицом Јевтићем, пратили Душицу Новаковић, глумицу Позоришта на Теразијама, Мирну Радуловићу, Ксенију Мијатовић, Ану Станић и Луку Мараша (Пинкова звезда, родом из Равног Села). Програм је испраћен овацијама публике.

Програм отварања водили су глумци Лора Ђуровић и Милан Колак. А отварање је режирао Ђорђе Макаревић.

У ревијалном програму и као филм отварања 21. јуна приказан је дебитантски филм Петра Ристовског Краљ Петар Први, а екипа филма предвођена редитељем и главним глумцима поздравила је публику након пројекције.

Као и сваке предходне и ове године фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије, Града Врбаса и продуцентске куће Zillion film. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести