Завршен Фестивал Дорф у Винковцима

Биографски документарац “Туста” редатељ Андреја Коровљева из Пуле о Бранку Чрнцу Тусти и његовом пулском панк-рок саставу КУД Идијоти, проглашен је најбољим филмом у регионалној конкуренцији на 14.фестивалу документарног рок филма ДОРФ који је у суботу завршен у Винковцима.
Промо/Фестивал Дорф/Туста
Фото: Промо/Фестивал Дорф/Туста

Посебно признање жирија добио је српски филм „Победници су досадни“, редитељке Оливере Милетић Чачија, чији јунак је Жикица Симић, чувени публициста, новинар и аутор неколико култних радијских емисија које су обликовале музички укус многих генерација. У жирију су били ауторка прошлогодишњег победничког ДОРФ филма „Путници“ Тина Шимурина, историчар и аутор документарних филмова Леон Ризмаул и новинар, сценарист и издавач стрипова Владимир Шагадин.

У регионалној конкуренцији 14. ДОРФ-а приказано је шест документарних музичких филмова из Хрватске, Србије и Македоније, од којих су два имала светску и један хрватску премијеру. ДОРФ награду за животно дело уручена је Желимиру Бабогредцу, музичару манаџеру, продуценту са успешном дискографском каријером. Посебно ДОРФ признање за допринос андерграунду добио је Игор Хофбауер, један од најаутентичнијих и најплодоноснијих хрватских илустратора и дизајнера.  

Н. П.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести