Књиге које ће Холивуд ускоро екранизовати

ХОЛИВУД: Аутори неколико књига, од којих неке још нису стигле ни у америчке књижаре, већ су продали ауторска права за екранизацију да буду екранизоване, а у тексту на културној страни Њујорк тајмса филмофилима се препоручује да пре гледања филма прочитају књигу.
r
Фото: pixabay.com

То је, тврди аутор текста у њујоршком дневнику, начин да читаоци провере како они виде, рецимо, главног јунака и да ли се њихова идеја о томе поклапа с оним што су замислили продуценти, те да ли су одабрали "праве" глумце за ликове који се у филму или ТВ серији појављују.

Аутор текста је одабрао неколико књига које су се управо појавиле у књижарама и оне које су већ откупљене за екранизацију, а још нису доступне читаоцима.

На овој листи је роман "Тајне које смо крили"(Secrets We Kept), на основу којег би филм ускоро требало да почне да се снима.

То је прича чија се радња одвија у време хладног рата, а ЦИА је ангажовала две дактилографкиње да прошверцују из Совјетског савеза рукопис роман "Доктор Живаго" Бориса Пастернака, који никада не би могао да буде објављен у Русији. За сада се још не зна ко ће играти главне улоге.

Други роман који је спреман за екранизају је "Ланац" у којем је заплет везан за киднаповање девојчице коју је мајка отпратила до школског аутобуса и убрзо јој јављају да ће њена ћерка бити убијена ако она не киднапује ћерку богаташа. Рукопис је откупљен за екранизацију сумом од седам цифара, што је довољна гаранција да ће студио за толике паре да се потруди да сними добар филм.

Инспирисан истинитом причом чија се радња догађа током велике кризе тридесетих година 20. века, роман под насловом "Онај који поклања звезде" прича је животу Енглескиње која се удаје за добростојећег Американца надајући се бољем и узбудљивијем животу. Убрзо међутим открива да јој је живот у малом месту у руруалној Америци једнако досадан као и у Енглеској и прикључује се групи библиотекарки на коњима које обилазе забачена места да би делиле књиге најсиромашнијима. Лепа и хумана прича од које се очекује сличан филм.

Ове године значајан успех имала је екранизована књига "Слушкињина прича" и у релативно сличном маниру је и прича романа о девојци која мора да се "прочисти" у дивљини пре удаје. Књига још није објављена, али сценарио је већ спреман, па се може десити да се штампана и екранизована верзија појаве истовремено.

 

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести