Полиција посетила Нила Гејмена пошто је прекршио карантин

ЛОНДОН: Шкотска полиција посетила је британског писца Нила Гејмена након што је прекршио мере карантина у Великој Британији вративши се у своју викендицу на острву Скај са Новог Зеланда.
z
Фото: Youtube Printscreen

Полиција је саопштила да је писцу дала "адекватан савет" након што се оглушио о забрану путовања која нису нужна у Шкотској и допутовао на острво Скај са Новог Зеланда, преко Лос Анђелеса и Лондона.

Инспекторка Линда Алан из шкотске полиције рекла је да су полицијски службеници посетили Гејмена коме су пружили "адекватан савет о нужном путовању и подсетили га на тренутне смернице које су на снази у Шкотској", пренео је ББЦ.

Познати писац научне фантастике признао је да је пре две недеље оставио своју супругу и четворогодишњег сина у Окленду како би могао да се изолује у својој викендици на шкотском острву Скај, након што се пар сложио да би требало да дају простора једно другоме.

Писац је критикован због овог потеза, а у своју одбрану је навео да је он порески обвезник Велике Британије и да се налази на гласачном списку у Шкотској, и додао да је било дозвољено да се врати кући.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести