Лубардина Индустријализација проглашена за културно добро 

БЕОГРАД: У складу са Законом о културним добрима Музеј савремене уметности у Београду прогласио је 31. октобра слику "Индустријализација" Петра Лубарде за културно добро, саопштили су данас из Министарства културе и информисања. 
1
Фото: Tanjug

У сопштењу се појашњава да ће "на основу решења о проглашењу културног добра слика бити уписана у регистар културних добара Музеја, као и у централни регистар културних добара за Републику Србију који се води код Народног музеја у Београду" 

"Процедура да се слика „Индустријализација“ прогласи за културно добро покренута је 5. септембра 2017. године, након што је стручни тим Музеја 19. јуна 2017. године на иницијативу Министарства културе и инфомисања, а знатно пре појављивања сензационалистичких написа у једном медију, извршио визуелни преглед слике и потврдио њену аутентичност" пише у саопштењу. 

Из министарства подсећају да су стручњаци Музеја савремене уметности још 2014. године вршили проверу стања у коме се налази слика „Индустријализација“.

" Из разлога који су остали непознаница за Министарство културе и информисања, Музеј савремене уметности пропустио је да 2014. године слику прогласи за културно добро" пише у саопштењу министарства културе и информисања. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести