Електрични оргазам отвара јубиларни Арсенал Фест 10

КРАГУЈЕВАЦ: Јубиларни Арсенал Фест 10 биће отворен 4. јула наступом бендова Електрични оргазам, Човек без слуха и КБО! у простору "Заставине баште" у Крагујевцу, где ће сваког викенда, током наредних месец дана, бити одржаване свирке значајних имена домаће и регионалне музичке сцене, уз трибине, пројекције филмова и други фестивалски пратећи програм.
e
Фото: Youtube Printscreen

Арсенал Фест 10 биће одржаван, најавили су организатори, уз неопходне мере заштите здравља посетилаца у складу са препорукама и прописима надлежних органа.

Фронтмен Електричног оргазма Срђан Гојковић Гиле казао је да им је посебно драго што коначно почетак турнеје "40 година Оргазма" почињу баш на Арсеналу.

"Због ситуације са корона вирусом тотално су нам се претумбали датуми концерата и, ето, игром случаја испало је да крећемо баш из Крагујевца. Морам рећи да нам је то баш драго, јер смо га увек доживљавали као рокерски град, са публиком која се добро разуме у оно што ми радимо", каже Гиле.

Панк рок бенд Човек без слуха након албума "Догађај дана" (2011) наставио је узлазну путању све већих признања и препознавања у региону, како жестоким концертним наступима, тако и актуелним "Станимо у гард" (2018), који је изнедрио упечатљиве песме попут насловне, "И после свега" и "Сад је крај", чиме је потврдио речи фронтмена Микија Радојевића да "у рок музици нема фолирања, али и да уметност није стајаћа вода, већ река која мора да тече и таласа да не би пресушила".

КБО! је један је од музичких симбола Крагујевца, који је статус култног панк бенд на простору бивше Југославије и шире, изградио као звучно препознатљив трио са две гитаре и бубњем (без баса) на албумима "Forever Punк" (1989), "Позови 93" (1990), "За један корак" (1992), "Светло лудила" (1997), "(Не)мењајте станицу" (2001) и "Другарска...ствар" (2002).

Бенд је недавно спотом "Викенд" најавио нови албум.

Претходно најављени програм Арсенала од 24. до 27. јуна 2020. године пребачен је за 23, 24, 25. и 26. јун 2021. године, а наступе су за 2021. годину већ потврдили Yngwie Malmsteen, Gogol Bordello, Дубиоза колектив и Ђаиковски.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести