Милан Мумин: „Бест оф” је заслужио винилно издање

НОВИ САД: Уз чашицу “домаће” из “Продукције Мумин”, представљено је у “Булевар буксу” пред бројним фановима, пријатељима и новинарским екипама винилно издање највећих хитова бенда Лав хантерс.
mumin
Фото: Дневник (Филип Бакић)

“Бест оф”, кратко и јасно названо је једанаест нумера из тродеценијског опуса популарне групе, које је, по речима фронтмена Милана Мумина, било веома тешко одабрати.

У пријатном ћаскању за екипу “Арт ерије” РТВ-а и “Дневник” Мумин је, видно расположен, укратко направио пресек каријере бенда.

„Тридесет година обележавамо са годином закашњења, али то је најмањи проблем. Оно што сам одувек желео, а то је винилно издање, најзад се остварило. Идеја је дошла од мог друга Крлета из “Метрополис мјузик компанија”, која је и издавач, а ми смо је, наравно, оберучке прихватили“, открива Мумин.

Наравно, у старту се појавио проблем с одабиром песама”, али ће : “Street life”, “I’d rather be...”, “Kim”, “Das vaterland”, “Камиказе”, “Oh evolution”, “Black and Blue”, „Love is Hell”... свакако задовољити највећи број поклоника.

„Дупли албум решио би највећи део проблема, али верујем да је и ових 11 песама и 45 минута које, уз луксузни омот плоче, пружамо публици, довољно добро да имају у чему да уживају. Селекција је била оштра, а да не бисмо били субјективни, ма колико год на то имали право, ослушнули смо и гомилу пријатеља на друштвеним мрежама. Мање-више, наши планови и њихове жеље су се поклопили...“, вели Мумин.


За оне без грамофона

Винилно издање “Бест оф” садржи 11 нумера и продаје се по цени од 2.000 динара, док је на промоцији могло да се купи по 1.600 динара. За оне којима је мало 45 минута, постоји и ЦД издање истоименог назива са више песама, које покрива око 70 минута квалитетне свирке.


Занимљиво је виђење Мумина како је дуго требало да се новосадски бендови сврстају уз раме с онима из Београда, Загреба и Сарајева, када је третман, у питању.

„У Југи се знало који центри имају примат. Атеисти, Ритам нереда, ГББ и ми смо такву праксу, чини ми се, прекинули. Драго ми је због тога“, вели Мумин.

Мало је бендова са домаће сцене који успешно певају на енглеском, а Лав хантерс свакако је перјаница по том питању.

„Нема ту много филозофије. Зна се језик рокенрола, као што се зна да и шансоне најбоље звуче на фрацуском а канцоне на италијанском. Уз грчку музику други језик је незамислив. Као тинејџер прву песму написао сам на енглеском, а у исто време немачки нам је био асоцијација за “порниће” ...“, каже Мумин.

Уз музику, Мумин се успешно опробао и као глумац на филму. И даље размишља у том правцу.

Фото: Dnevnik.rs

„Кажу да је најтеже глумити себе, а ја мислим да сам у у “Лав хантеру” то добро урадио. Сигурно је да ћу се поново окушати на филму, но, можда као режисер или сценариста, видећемо...“, вели фронтмен Лав хантерса.

Наглашавајући своје духовне идоле попут Андрле, Балинта Сомбатија, Баде Даде и Воје Деспотова, Мумин је на крају свим пријатељима бенда, уз поклон беyеве, пожелео “по стотку” и поручио да Лав хантерс, упркос томе што су ушли у четврту деценију, не размишљају о фајронту.

Сава Савић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести