Специјалци онемогућили хулигане да прекину Бајагин концерт 

СПЛИТ: Сплитски специјалци спречили око 200 хулигана да упадну и онемогуће концерт београдске рок групе Бајага и инструктори на другој вечери овогодишњег "Сна сустипанске ноћи", пише сплитска Слободна Далмација. 
Koncert Foto/Freeimages.com, ilustracija
Фото: Freeimages.com, ilustracija

Није да није било најава да би се тако нешто могло догодити, подсећа лист и додаје да су се сат времена пре званичног почетка концета на Матејушци могли видети хулигани у групи од њих 150 до 200 намерачених да уђу и прекину Бајагин концерт.

Грађани су, како се наводи, помислили да је то увертира пред фудбалску утакмицу Хајдука и бугарског Левског.Није тешко замислити, пише лист, шта би било да је међу хиљаде људи долетела некаква сигнална ракета, бакља или камен, какав би стампедо настао.

"План им је био да се на било који начин приближе месту концерта, било каруселом, било пешице, па чак и чамцима и да онда међу публику убацеи било шта - бенгалку, сигналну ракету, сузавац, топовски удар...", пише лист.

Ипак, полиција је, како се наводи, одрадила фантастичан посао што се тиче обезбеђења па на Сустипану и шире није забележен ниједан инцидент, а Бајагин концерт је протекао у врло лепој и веселој атмосфери.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести