Стефан Миленковић селектор музичког програма КЦНС

Стефан Миленковић и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић договорили су да прослављени виолиниста буде ангажован као селектор музичког програма Центра
Stefan Milenković u KCNS Foto: KCNS
Фото: Стефан Миленковић у КЦНС Фото: КЦНС

НОВИ САД: Српски виолиниста Стефан Миленковић и директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић договорили су данас да прослављени виолиниста од овог месеца буде ангажован као селектор музичког програма Центра, саопштено је из те установе.

Миленковић је у разговору оценио да се у Новом Саду одмах примети складност и добра сарадња међу институцијама, о чему сведоче и постигнути резултати.

"Град Нови Сад, Фондација и КЦНС су добар тим, а то није случај у већини градова широм света. Цео град дише заједно, што даје резултате јер сви радите на заједничком циљу и ја сам ту да помогнем колико могу“, рекао је Миленковић.

Панаотовић је упознао је Миленковића са радом и програмима КЦНС, са чињеницом да КЦНС има европски и светски профил, да активно сарађује са четири нобеловца и да је 2015. године покренуо иницијативу против кича и шунда и позвао младе да се врате култури и уметности.

„КЦНС има изванредан Џез фестивал као и ИНФАНТ на који долазе позоришне трупе из целог света. Културни центар је био ''носач авиона'' за Фондацију 2021 у процесу освајања титуле Европске престонице културе”, нагласио је Панаотовић додавши да званични Јутјуб канал КЦНС има више од четири милиона прегледа и да све наше редакције остварују значајне резултете.

Директор КЦНС поклонио је Стефану Миленковићу књигу нобеловке Олге Токарчук коју је издао КЦНС.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести