Тријумф Војвођанског симфонијског оркестра на Коларцу

БЕОГРАД: Војвођански симфонијски оркестар стојећим овацијама је испраћен прексиноћ након наступа у Великој сали Коларчеве задужбине.
всо
Фото: Dnevnik.rs

„Амерички програм”, састављен од композиција Џорџа Гершвина, Леонарда Бернштајна и Боба Минцнера, премијерно изведен у суботу у оквиру Новосадских музичких свечаности, великим аплаузом поздравио је пун Коларац, где је у публици био и амбасадор САД у Београду Кајл Скат.

Звезде вечери, уз ВСО и диригента Тимотија Редмонда, био је Сигнум саксофон квартет, који се оркестру придружио у сјајном Минцнеровом делу „Ритмови Америке”. Блажа Кемперлеа (сопран саксофон), Ерика Нестлера (алт сакофон), Алана Лужара (тенор саксофон) и Гверина Беларосу (баритон саксофон), који су пре три вечери одушевили и на Номусу, Београђани су два пута враћали на бис.

„Саксофон је редак, али добродошао посетилац симфонијском оркестру, а имати их четири са нама, било је истинско задовољство”, коментар је диригента Тимотија Редмонда.

Како „Дневник” сазнаје, након овог изузетног успеха, Војвођанским симфоничарима се отварају врата Бемуса, као и још неких фестивала у региону, наравно са другим програмом.

М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести