ВСО поставио видео с извођењем химне, ишчекујући наставак концертне сезоне

- Месецима смо се спремали за концерт који је требало да буде реализован 15. марта са сјајним гостима - диригентом Премилом Петровићем и пијанистом Александром Маџаром.
Војвођански симфонијски оркестар
Фото: Војвођански симфонијски оркестар

Диригент је чак и одржао прву пробу са оркестром тог 11. марта када су забрањена сва окупљања у затвореном простору са више од 100 људи. Сигурно је да ће тај концерт бити одржан, можда и са много бољом енергијом, жељом и спремношћу. До тада вас сви поздрављамо из својих домова са истом жељом, да што пре заједно стварамо магију звану – МУЗИКА – поручује Војвођански симфонијски оркестар на свом Фејсбук налогу.

О тој првој проби маестро Премил Петровић говорио је у интервјују за РТС.

- Дошао сам у Нови Сад и имао сјајну пробу са симфоничарима, радили смо на Шубертовој Симфонији  у Це-дуру. Музичари су били јако ангажовани, ентузијастични, одлично свирали, енергија на проби је била одлична. И онда је после два сата ушао директор оркестра и објавио да се све манифестације у земљи отказују. Искрено, до тада нисам схватао значај вируса, вероватно као ни већина људи. Али то отказивање ме је дефинитивно суочило са озбиљношћу ситуације. Одмах сам резервисао авионску карту и сутрадан успео да се вратим кући у Берлин. Концерт смо померили за почетак јуна. Искрено се надам да ће се ова ноћна мора до тада завршити – напомиње Премил Петровић.

Војвођански симфонијски оркестар придружио се, како истиче, “бројним уметницима који су концертне сале заменили својим кућама”.

- Снимили смо кратак видео са поруком “Остани код куће”, с обзиром на стање које је задесило, не само нашу земљу, већ велики део света. Наша идеја је била да подржимо све оне који су у првим редовима одбране од вируса ковид 19 у Републици Србији. У том смислу су музичари Војвођанског симфонијског оркестра из својих домова свирали управо химну наше земље  - саопштавају “симфоничари”.

Овај видео се може погледати на Јутјуб страници Војвођанског симфонијског оркестра. 

Н. П- ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести