ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ „ИВАН РАДОЊИЋ“  Лауреат Сандра Петковић 

Жири за доделу књижевне награде „Иван Радоњић“ за кратку причу, од радова приспелих на овогодишњи Конкурс, одлучио је данас већином гласова да прва награда припадне Сандри Петковић, ученици IV3 разреда Карловачке гимназије, за причу без наслова.
2
Фото: M. Stajić

Награда се састоји од дипломе, уметничке фигурине Пинго, графике коју поклања Академија уметности у Новом Саду и комплета књига Издавачког предузећа „Прометеј“ из Новог Сада.

Другу награду освојила је  Ума Зубан, ученица IV4 разреда, за причу са насловом Ако, а трећу Јована Петровић, ученица IV3 разреда Карловачке гимназије, за причу БудућностДобитницама друге и треће награде припашће комплети књига.

Награда „Иван Радоњић“, која се ове године додељује тридесет и трећи пут, установљена је са жељом да се трајно сачува успомена на једног од најбољих ученика – матуранта Карловачке гимназије, који је трагично преминуо 1991. године. За награду, иначе, конкуришу равноправно сви ученици завршног разреда Карловачке гимназије.

Награде ће добитницама бити уручене приликом проглашења најбољих матураната у овој школској години, 15. јуна 2023. године,  а све награђене приче биће објављене у листу карловачких ђака и професора „Бранко“.

М. С.

Фото: М. Стајић

 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести