Киш: у МСУ враћамо све у првобитно стање

БЕОГРАД: В. д. директора Музеја савремене уметности (МСУ) у Београду Виктор Киш саопштио је, поводом решења Завода за заштиту споменика културе Града Београда да се радови у МСУ изводе без утврђених услова, да ће стаклена преграда бити враћена у првобитно стање.
Muzej savremene umetnosti  Foto: MSU
Фото: MSU

У саопштењу за јавност, Киш каже да је МСУ за одлуку Завода прво данас сазнао из саопштења за јавност Министарства културе и информисања, а тек потом је добили и написмено из Завода.

Он наводи да је руководство МСУ још током прошле недеље прво обавило усмену консултацију са Заводом и да му је речено да је за природу овакве промене ентеријера, мишљење Завода - непотребно.

Упркос усменој консултацији у којој нам је објашњено да таква врста промене ентеријера - премештање стаклене преграде - не захтева дозволу Завода јер нису у питању грађевински радови, послали смо и писмени захтев за издавање мишљења у вези премештања стакла с једне на другу позицију. Званичан одговор надлежне институције добили смо тек након што смо о истом обавештени из Саопштења за медије Министарства културе и информисања, које је апеловало на Завод за заштиту споменика културе да утврди тачно стање на терену, каже Киш.

Раније је из МСУ саопштено да је жеља руководства музеја била само да посетиоцима омогући угоднији боравак у музеју, да обезбеди место за одмор и аутомат за кафу и воду који ће од изложбеног простора бити одвојен поменутом стакленом преградом.

Уколико је поштовање наше публике која одвоји драгоцено време да дође у Музеј на Ушћу, непотребно, а по реакцијама стручне јавности бих рекао да јесте, онда унапред саветујем посетиоце да приликом следеће посете музеју понесу своју флашицу воде. Да не би морали да утоле жеђ у тоалету музеја. Нудимо и две клупе да седну, а каталоге за изложбу Рефлексије нашег времена, која је формално завршена, још увек немамо. Кустоси их још увек нису завршили…, поручује Киш.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести