Конкурс за финансирање пројеката Министарства културе

БЕОГРАД:  Министарство културе и информисања расписало је данас конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката из области савременог стваралаштва у Србији у 2020. години.
Ministarstvo kulture i informisanja Foto: Ministarstvo kulture i informisanja
Фото: Министарство културе и информисања Фото: Министарство културе и информисања

Конкурс се расписује ради пружања финансијске подршке културним програмима и пројектима у области савременог стваралаштва, а који доприносе остваривању општег интереса у области културе.

Конкурс се расписује за програме и пројекте у књижевности музици, ликовној, примењеној, визуелној уметности, дизајну и архитектури, позоришној уметности, уметничкој игри, филмској уметности и аудио-визуелном стваралаштву, дигиталном стваралаштву и мултимедијима.

Такође конкурс важи за програме и пројекте у области културних делатности националних мањина у Србији, културних делатности особа са инвалидитетом и за програме за децу и младе.Конкурс је отворен и за пројекте изворног народног и аматерског стваралаштва у свим уметничким областима (музика, уметничка игра, позоришна уметност, књижевност, филмско стваралаштво, те визуелне уметности).

Циљ конкурса је усклађен културни развој Србије стварањем подстицајног окружења за унапређење свих области уметничког стваралаштва, као и обезбеђивање услова за доступност културних садржаја и развоја публике (посебно имајући у виду припаднике друштвено осетљивих група).

О избору пројеката по расписаном Конкурсу одлучују стручне комисије и то за сваку уметничку област посебно.Резултати конкурса ће бити објављени на званичној интернет страни Министарства културе и информисања, најкасније 60 дана од истека рока за подношење пријава.

На званичној интернет страни могу се преузети формулари за учешће на конкурсу, у зависности од области за коју се пријављује.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести